REKLAMA
Witam wszystkich serdecznie.
Proszę o pomoc w wyborze nowego auta. Kwota do wydania 160000 zł. Ma to być suv z automatem benzyna lub hybryda. Mam na oku Renault Australa, Kia Spotage, Hyundai Tucson lub Nissan Qashqai.
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
To nowe dosyć auto i generalnie konkurent Qashqai dosłownie tak jak wcześniejszy Kadjar Przy twoim budżecie możesz celować w całkiem nieźle wyposażoną wersję z napędem 1.3 TCe 160KM mHEV i tiptonikiem bezstopnionym (to samo co w Qashqai). Jeżeli chodzi o sama jazdę to nie odczujesz żadnej różnicy między nowym Qashqai, a Austral poza większym kątem skrętu co ułatwia manewrowanie na parkingach. Wykończenie jest na całkiem dobrym poziomie jeżeli chodzi o materiały ale potrafi zdarzyć się jakieś trzeszczenie w Megance materiały podobne i tam tego problemu nie ma. Jeżeli chodzi o sam napęd jest sprawdzony i szeroko stosowany np. w Nissanie, Dacii i Renault, a nawet w Mercedesie (chodzi o silnik bo skrzynia tam jest inna EDC).tomsawicki napisał(a):A co sądzisz o Renault Austral?
Teraz to i miniSUVy nazywają SUVami jakaś masakra.MotoAlbercik napisał(a):Rozważałem zakup Kia Stonic, o której Kia pisze, że to SUV....Z SUV-em to auto nie ma nic wspólnego niestety.
Może kwestia wyposażenia bo patrząc na inne podobne modele to w Kii nie jest tak źle. przynajmniej Ja mam takie odczucia.MotoAlbercik napisał(a):wsiadłem do Sportage. I też sie zawiodłem
Niestety spora ilość elektroniki w nowych samochodach potrafi czasem o sobie dać znać.tomsawicki napisał(a):To ładnie. Nie dość, że chcą sporo kasy za auto to jeszcze loteria z awariami.
Być może trafił nu się jakiś taki egzemplarz bo generalnie nie ma ona większych problemów niż konkurencja na rynku.tomsawicki napisał(a):Znajomy jakieś 5 lat temu miał Mazdę cx 5 ale wiecznie miał jakieś problemy z elektroniką a może tylko serwis nie potrafił naprawić porządnie.
Bardzo często oddanie samochodu w rozliczeniu przy kupnie nowego to dla Nas spora strata chyba że uda się jeszcze wynegocjować z tego tytułu jakiś dodatkowy rabat na nowe auto. W zeszłym roku znajomy kupował nowe auto i dostał ofertę z przyjęciem obecnego samochodu w ramach rozliczenia. Stwierdził że jednak spróbuje sprzedać i udało mu się praktycznie od ręki to zrobić i z więcej niż mu oferowali. Fakt więcej zachodu bo tam oddajesz obecne auto i bierzesz nowe dopłacając tylko to sporo udogodnienie. Bardzo często jeszcze jest tak że jak nie masz samochodu z Polski to również nie chcą brać w rozliczeniu tu odnoszę się do innych salonów.tomsawicki napisał(a):No i Mazda nie bierze w rozliczeniu innych marek.