08 Sie 2009, 15:47
Bart, główną zaletą Magnateca jest nie tylko to ,że nie ścieka całkowicie z gładzi cylindrów(brak tzw.suchych startów) ale również to ,że smaruje natychmiast ,komponenty syntetyczne użyte do jego produkcji nie potrzebują rozgrzania by efektywnie działać,nie poleciłbym tobie tego oleju gdybym nie zrobił na nim dziesiątek tysięcy kilosów,zresztą wszyscy moi bracia leją właśnie Magnateca!Gdy porównam ten olej z innymi to wnioski nasuwają się takie ,że ten olej ma także świetne własności płukające silnik,ktoś kiedyś na pewnym forum napisał ,że Magnatec zaszlamia silnik oraz nie nadaje się na wysokie temperatury,sprawdził mi się nawet w korkach piekielnie gorącej Italii a silnik jest czysty w środku aż się błyszczy!Ktoś kiedyś napisał,że należy uważać na Castrola rozlewanego w Polsce gdyż jest fałszowany,ja myślę że to czyste spekulacje gdyż nie zauważyłem żadnej różnicy w jakości tego kupowanego za granicą a u nas,ma taki sam zapach(sprawdziłem).Lej Bart Magnateca i tego oleju się trzymaj ale nie zapominaj,ze każda znana firma petrochemiczna produkuje oleje wysokiej jakości!