pocieszny napisał(a):mylisz pojęcia i nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz, to czy olej jest syntetyczny czy mineralny nie ma żadnego wpływu na to jakiej klasy jest ten olej, co najwyżej można się obawiać przejścia z mazutu na olej z dużą ilością preparatów myjących, sam powinieneś co nieco poczytać, zanim wyślesz ludzi do czytania gdzie indziej
HMMM< czyli uważasz, że można zmienić olej z 15W40 na 5W40? Albo 10W40 na 0W40?
Wiesz, ja bym się nie odważył....
pocieszny napisał(a):olej 10W40 może być i mineralny i półsyntetyczny i syntetyczny
Znajdz mi w sklepie olej 10W/40 mineralny, albo 10W40 syntetyczny....
PhantomASA1 napisał(a):niejeden załatwił silnik po przejściu np.z mineralnego na syntetyk,
Zgadza się
![OK :ok:]()
Znam osobiście przypadki, gdzie wypłukało silnik po zmianie oleju z mineralnego na półsyntetyk.
szybki napisał(a):Ale nie załatwił silnika od przejścia z minerału na syntetyk tylko od zmiany parametrów.
Olej mineralny ma inne parametry, a olej syntetyczny ma zupełnie inne parametry.
Pocieszny - napiszę tak - o olejach nie masz zielonego pojęcia, a wiesz tylko tyle, ile wyczytałeś w necie. Przykro mi, że musze to napisac, ale taka jest prawda. Rozumiem cię - 15W40 nie oznacza, że olej jest mineralny, tylko oznacza lepkość oleju w danym zakresie temperatur. Ale ogólnie jest taka taktyka w naszym kraju - 15W40 to olej mineralny, 10W40 to olej półsyntetyczny, 5W40 to olej albo półsyntetyczny albo syntetyczny ( są u nas dostępne i takie i takie ), a olej 0W40 to pełny syntetyk. Poczytaj z czego powstają oleje mineralne, syntetyczne i półsyntetyczne, poczytaj o ich właściwościach, parametrach i dodatkach. Tylko nie czytaj na żadnych forach...Możesz też zerknąć na karty charakterystyki, ale podejrzewam, ze to ci nic nie da, bo nie zrozumiesz o czym tam piszą...Chyba, że zagłębisz tajniki wiedzy
A ja naprawdę nikomu nie polecam zmiany olejów w taki sposób, w jaki proponuje pocieszny czy szybki.
I zawsze powtarzam i będę powtarzał aż do znudzenia - do silnika należy zasze lać taki olej, jaki zaleca producent.
W tym przypadku, forumowicz chce zmienić olej na inny, ponieważ użytkuje auto w innych warunkach, niż te, co są u nas, w Polsce. A tutaj warto zainteresować się charakterystyką temperaturową olejów silnikowych. Być może, że tam, gdzie auto jest użytkowane klasy lepkościowe są inne dla olejów mineralnych, syntetycznych czy półsyntetycznych.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...