Jaki pierwszy samochód kupić?

11 Mar 2011, 20:59

Kwestia gustu.
Dla mnie to jeden z najfajniejszych projektów jakie kiedykolwiek powstały.
Zresztą wielu osobą się Multipla podoba, stoi nawet w Muzeum Sztuki Współczesnej w N owym Jorku, moim zdaniem zasłużenie.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

12 Mar 2011, 00:29

Jasiek90 napisał(a):Fiat Multipla 1.9JTD- jest oszczędny i się wyróżnia.
Smarta forfour sobie odpuść, w tej cenie to będzie śmieć.

Jasiek90 napisał(a):Kwestia gustu.
Dla mnie to jeden z najfajniejszych projektów jakie kiedykolwiek powstały.
Zresztą wielu osobą się Multipla podoba, stoi nawet w Muzeum Sztuki Współczesnej w N owym Jorku, moim zdaniem zasłużenie.

Ty chyba sobie żartujesz, multipla wygląda jak by była na coś chora, poza tym nie o taki mi samochód chodzi i nie o taki sposób wyróżniania się i basta. Nie wiem jak to określić. Po prostu nie chce mieć samochodu jaki ma większość osób pod moją szkołą (przeważnie są to 30%-VW, 30%-Ople, 15%-renault, 5%-tico i 20%-reszta) Takiego smarta w moich okolicach ma może co 10-tysięczna osoba
Hondurasik
Nowicjusz

Miejscowość: Bełchatów

12 Mar 2011, 00:42

moze jak bys dobrze poszukal to by sie jakas alfa 166 znalazla ??
bo w zyciu trzeba zap********
szarik
Początkujący

Miejscowość: Chorzow

12 Mar 2011, 00:47

Jasiek90 napisał(a):Kwestia gustu.
stoi nawet w Muzeum Sztuki Współczesnej w N owym Jorku, moim zdaniem zasłużenie.

Potwierdza to tylko tezę, że to nie jest samochód :)

Pewnie w razie wojny w ten znaczek Fiata na czole tego mamuta się wkręci lufę i będzie Rudy 102 jak się patrzy :)

Skoro o wyróżnieniach mowa to też trzeba wspomnieć, że "Time" wybrał Multiplę jako najgorszy samochód wypuszczony na rynek w 1998 roku.
Shymko
Początkujący

Miejscowość: Wlkp

12 Mar 2011, 00:53

Shymko napisał(a):Pewnie w razie wojny w ten znaczek Fiata na czole tego mamuta się wkręci lufę i będzie Rudy 102 jak się patrzy :)

Skoro o wyróżnieniach mowa to też trzeba wspomnieć, że "Time" wybrał Multiplę jako najgorszy samochód wypuszczony na rynek w 1998 roku.

;p Mam podobne zdanie.

szarik napisał(a):moze jak bys dobrze poszukal to by sie jakas alfa 166 znalazla ??

Alfa 166 nie za bardzo mi się podoba, poza tym chodzi mi o mały samochód.
Hondurasik
Nowicjusz

12 Mar 2011, 00:57

no to moze jakas mniejsza alfa by sie znalazla do tej ceny ??
mysle ze te samochody maja bardzo Ciekawa linie np 147 chociaz niewiem czy sie zmiesci cenowo
bo w zyciu trzeba zap********
szarik
Początkujący

Miejscowość: Chorzow
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Moto Session 2016
    Lubelskie Święto Motoryzacji to obowiązkowa pozycja w kalendarzu imprez w 2016 r. Już w weekend 7-8 maja zapraszamy na Moto Session. W tym roku na zwiedzających czekać będą wystawy nie tylko samochodów, ale także motocykli, ...

12 Mar 2011, 01:03

To by była ciekawa propozycja, szukałem na allegro i w dieslu w dobrym stanie i znalazłem coś takiego: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] chociaż nie wiem jak z awaryjnością, a alfy nie należą do mało psujących się aut...

[ Dodano: 12 Marzec 2011, 00:11 ]
ZMIANA PLANÓW!!! Okazało się że kuzyn ma do sprzedania lanosa (TANIO - 1500zł) a wiem o tym samochodzie więcej niż o aucie z jakiejkolwiek aukcji. On ma go od 10 lat, kupił go z salonu, jest w instalacji LPG (sam byłem jak montował u gościa). Heh, i ile kasy na paliwo oszczędzę. Dobra, kończę temat, dzięki za wszystkie propozycje. Fakt nie będę się wyróżniał ale co tam, będę miał tani i oszczędny samochód. Ewentualnie polakieruje się go na jakiś fajny mało widziany kolor i tyle (np. żółty)
Hondurasik
Nowicjusz

12 Mar 2011, 08:08

Taniej wyjdzie okleić go folią jak chcesz zmienić kolor, a przy sprzedaży zawsze jest wybór w jakim kolorze sprzedać.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

12 Mar 2011, 10:42

Ta Alfa to przekręt na 100% bo nawet zreanimowane wraki są znacznie droższe, po pierwsze nikt Ci nie sprzeda 4 letniego auta za niecałe 20% ceny początkowej, po drugie nawet jakby była mocno rozbita to nie złożyło by się tego do kupy w tych pieniądzach a po trzecie i najważniejsze, nie ma żadnych danych do sprzedającego.
Rozsądny wybór, gratuluje zaukpu.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000