Jaki podnośnik do Renault Modus

06 Lip 2020, 16:12

Cześć,

jaki podnośnik będzie dobry do Renault Modus? Czy może to być podnośnik uniwersalny, jak np ten:
[link do oferty na Allegro wygasł]
czy może polecacie coś konkretnego?
Z góry dzięki :)
solterka
Nowicjusz

Auto: Renault Modus
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

07 Lip 2020, 09:42

Hm... z uniwersalnym jest tak że nie zawsze pasuje idealnie i czasem są z tego tytułu problemy. Dlaczego np. nie kupisz oryginalnego tu masz zestaw o 10zł droższy z wkładem do bagażnika i podnośnikiem [link do oferty na Allegro wygasł]
Oryginalny podnośnik w Modus nie jest trapezowy i wydaje mi się że ma trochę inne podejście pod próg niż ten uniwersalny.

Tu masz wygląd oryginalnego podnośnika:

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

07 Lip 2020, 10:07

Dziękuję bardzo za odpowiedź! Co do podnośnika o którym wspominasz - rozwiązanie wydaje się być lepsze, tylko pytanie czemu tam gdzie są informację na temat modelu auta jest napisane:Silnik: 1.2 16V
Ja mam silnik 1,6...ale to chyba nie ma znaczenia przy zakupie zestawu naprawczego?
solterka
Nowicjusz

Auto: Renault Modus
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

07 Lip 2020, 12:15

Tu chodzi o nadwozie. Silnik nie ma tu znaczenia. Podane są lata produkcji tego modelu od 2004 do 2008, a Ty masz 2005 więc tu powinno wszystko pasować idealnie :)
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Moto Session 2016
    Lubelskie Święto Motoryzacji to obowiązkowa pozycja w kalendarzu imprez w 2016 r. Już w weekend 7-8 maja zapraszamy na Moto Session. W tym roku na zwiedzających czekać będą wystawy nie tylko samochodów, ale także motocykli, ...