Jaki radioodtwarzacz???

28 Sie 2008, 10:39

Witam serdecznie.Mam 300 zł chciałbym sobie sprawić jakiś radioodtwarzacz kompletnie sie na tym nie znam głównie chodzi mi o jakość dźwięku co prawda oglądałem już kilka modeli peiyinga
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł] [link do oferty na Allegro wygasł]
ale nie wiem który z tych radioodtwarzaczy jest najlepszy.Bardzo bym prosił osoby które naprawdę się na tym znają o wyrażenie opini być może macie jakieś lepsze propozycje w tych pieniądzach jeżeli tak to proszę o poradę aha
zależy mi żeby było wejście na kartę pamięci.Pozdrawiam
poziom88
Nowicjusz

28 Sie 2008, 21:56

Z tych podanych przez ciebie wybrałbym na pewno Blaupunkta. Jakość dźwięku będzie na nim lepsza niż na Peiyngu.
Do 300 zł to chyba będzie najlepszy wybór.
A jeżeli naprawdę zależy ci na jakości dźwięku, to polecam nagrywanie muzyki na audio CD, a nie na mp3 ani na kartę pamięci.
Wspaniała muzyka na wspaniałym sprzęcie:) Wszystko czego potrzebuje:)
Bryza
Początkujący

29 Sie 2008, 11:00

Kolego bryza jakość odtwarzanej muzyki nie zależy od tego na czym ją mamy tylko jaki element przetwarzająco-wzmacnijący znajduje sie w naszym odtwarzaczu.

Ja poleciłbym Ci ze swojego doświadczenia taki radiodtwarzacz dobrej firmy o dobrych parametrach, na tranzystorach typu mosfet , o dość dużej mocy ładnie wyglądający i o zadowalającej jakości dzwięku a w dodatku w dobrej cenie.

Polecam ten model oczywiście nie musisz kupować akurat od tego sprzedawcy.
maxidig
Początkujący

Miejscowość: Toruń

29 Sie 2008, 11:21

[quote="maxidig"]Kolego bryza jakość odtwarzanej muzyki nie zależy od tego na czym ją mamy tylko jaki element przetwarzająco-wzmacnijący znajduje sie w naszym odtwarzaczu./quote]

Jakość dźwięku NA PEWNO będzie lepsza na audio cd niż na cd z nagraniem mp3. Nawet gdy mp3 jest w jakość 320kbps.

Co do radyjka, to zgadzam się. Bardzo fajne. tyle tylko że nie ma wejścia na kartę SD, a na tym podobno zależy koledze który założył ten temat.
Ale ja osobiście też bym wolał kupić tego Pioneera niż Blaupunkta.
Bryza
Początkujący

29 Sie 2008, 11:48

Zapewniam Cie że obecna technika cyfrowa jest w stanie zakodować w formatach stratnych dźwięk z jakością niekiedy przewyższającą dźwięk zakodowany w formacie .wav.

Jeśli nie dysponujemy przetwornikiem dźwięku wyższej klasy a dysponuje się złączem USB w odbiorniku można zastosować Jpoda jako głowny prztwornik dzwięku podający sygnał na wzmacniacz naszego odtwarzacza.

Takie rozwiazanie stosuje się obecnie w wielu autach wysokiej klasy gdzie dla estetyki montuje się już w aucie złącze usb.
maxidig
Początkujący

29 Sie 2008, 12:20

Ja proponuję wrzucić do odtwarzacza płytkę z tym samym utworem w formacie .cda i w formacie .mp3 i posłuchać obydwu. Jeżeli posiadamy średniej klasy odtwarzacz, to powinniśmy zauważyć różnicę w jakości.
A tak w ogóle, to chyba odbiegamy trochę od głównego tematu, więc ja już się więcej nie będę wypowiadał na temat "który format plików jest lepszy":).
Pozdrawiam.
Bryza
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Auta do driftu za rozsądne pieniądze – które wybrać?
    Z czasem czy innymi kierowcami możemy ścigać się praktycznie każdym samochodem. Ale kiedy chodzi o drift, to bez napędu na tył i odpowiedniej mocy nawet nie ma co stawać na torze. Popularność jazdy bokiem w Polsce stale rośnie, ...
    Kalkulator porównania rozmiarów opon
    Jak sprawdzić czy rozmiar zamiennika opony względem oryginalnego rozmiaru będzie prawidłowo dobrany? W tym przypadku należy porównać średnicę zewnętrzną opony wzorcowej z oponą sugerowaną jako zamiennik. Jest zasada ...

29 Sie 2008, 13:00

jest jakaś różnica między PIONEER DEH-2000MP/2000MPB/2020MP a PIONEER DEH-3000MP bo w cenie napewno
poziom88
Nowicjusz

29 Sie 2008, 13:11

DEH 3000 ma jedno wyjście RCA.
DEH 2000 , z tego co wiem, nie ma żadnego wyjścia RCA

Poza tym nie ma już chyba więcej różnic.
Bryza
Początkujący

29 Sie 2008, 16:27

Tak jak kolega wyżej napisał seria 2xxx nie ma żadnego wejścia RCA natomiast seria 3xxx posiada takie wejście.
Poza tym seria 2xxx od 3xxx różni się wyglądem panelu, a co do serii 2xxx to poszczególne modele różnią się kolorem podświetlenia przycisków i tak jak wymieniłeś poszczególne modele mamy kolor: czerwony, niebieski i zielony.
Reszta funkcji i parametrów się pokrywa.
maxidig
Początkujący

29 Sie 2008, 17:01

Bryza zgadzam się z tobą nawet na takim radiu jak posiadam w autku mianowice [link do oferty na Allegro wygasł] słychać różnice na cd jest lepszy basik i głośniki lepiej grają oczywiście na tej samej piosence :P ;)
Luke16
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: KNZ
Prawo jazdy: 12 03 2008
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Scenic II ph2/Panda II/Galaxy
Silnik: 1.6/1.2/1.9
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

02 Wrz 2008, 00:31

Witam Was drodzy koledzy:) mam do Was takie male pytanko... ktore wg Was lepsze jest radyjko:

czy

chce aby w moim seiciaku :lol: dobrze nuta grala... narazie mam jakis kaseciak z bloupunkta, a takze glosniki z tej firmy lecz chcialbym cos mocniejszego... ogolnie w temacie "car audio" jestem zielony i nie wiem czy oprocz radia i glosnikow potrzebuje takze wzmacniacza czy cos...:D

Z gory dzieki za odpowiedz :lol:
PawianoweOko
Nowicjusz

Miejscowość: Tychy

02 Wrz 2008, 20:00

Z tych dwóch, ja wybrałbym JVC. Jak na moje ucho:) JVC gra ładniej. Sprawdzałem to na tych samych głośnikach. Dodatkowo, w JVC masz wyjście RCA, które przyda ci się gdybyś chciał podłączyć jakiś wzmacniacz. Poza tym, JVC ładniejszy jest, ale to moja opinia :). Pioneer wygląda ładnie, ale tylko na tych zdjęciach, w rzeczywistości jest brzydki:P.
Bryza
Początkujący

02 Wrz 2008, 23:00

dzieki wielke:D jvc tez mi sie bardziej podoba;P hehe;D a jakie bys mi polecil do tego glosniki?? tak do 200 zl:D
PawianoweOko
Nowicjusz

Miejscowość: Tychy