Jaki samochód bedzie najrozsądniejszym wyborem ?

25 Gru 2018, 18:23

Witam
Mam do przeznaczenia mniej więcej 10000 zł na jeden z trzech wybranych samochodów. Chodzi o:
1. Ford Focus MK2 1.6 Duratec 100KM
2. Mazda 3 1.6 MZR 105KM
3. Opel Astra H 1.6 ECOTEC 115KM lub 1.6 Twinport ECOTEC 105KM
Który samochód bedzie najrozsadniejszym wyborem w stosunku rok/cena, bedzie najmniej awaryjny( w teorii) bo wiadomo jak to jest z autami ktore maja juz swoje lata. Interesuje mnie rowniez jakosc wnetrza.
Ogolnie najbardziej z zewnatrz mi sie podoba focus, w srodku mazda a astra to taki samochod jak samochod, bez rewelacji.
Przyjme wszelkie uwagi, moze jakis inny silnik(oby nie powyzej 2.0) i koniecznie benzyna.
michasba
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 06 1990
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Nie mam

25 Gru 2018, 18:30

Focus i Astra to takie minimum 11k więc budżet na styk (trzeba szukać takich w tej granicy i negocjować cenę),Mazda ok ale ma spore problemy z korozją.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Autocasco dla motocykla - o czym pamiętać
    Jazda motocyklem kojarzy się z radością i przyjemnością, jednak nie można zapominać o potencjalnych ryzykach i nieprzewidzianych sytuacjach, jakie się z nią wiążą. Aby finansowo zabezpieczyć się przed ich skutkami, warto ...
    R5 Turbo 3E - auto stworzone do driftu
    R5 Turbo 3E łączy w sobie ultratechniczny design i wybujałe formy z licznymi odniesieniami do sportu samochodowego oraz do świata gier wideo. Takie połączenie przenosi showcar w sferę nowoczesności i technologii na pograniczu ...