Jaki samochód Cabrio ? Pomocy !

20 Kwi 2010, 23:19

Witam, zastanawiam się nad kupnem jednego z samochodów, zależy mi na bezawaryjności i nieprzeciekającym dachu, a także małej zużywalności benzyny :)
Auto ma być dla początkowego kierowcy
Proszę o pomoc :
Oto samochody, które mnie interesują :

ALFA ROMEO SPIDER
FIAT BARCHETTA
MERCEDES SLK200
TOYOTA MR2
BMW-Z3

Proszę o pomoc :)
rjx
Nowicjusz

Miejscowość: rm

21 Kwi 2010, 00:10

Najważniejsza sprawa: masz garaż, czy będzie stał pod chmurką?
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

21 Kwi 2010, 00:13

ACSznycel napisał(a):Najważniejsza sprawa: masz garaż, czy będzie stał pod chmurką?

Obowiązkowo przed zakupem samochodu zakupię lub wynajme garaż :)
rjx
Nowicjusz

21 Kwi 2010, 07:22

A prawo jazdy już posiadasz? Jeśli tak, mogę polecić Mazdę MX-5 - NB, lub NC w zależności od budżetu.
pawelMX6
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Gdynia
Auto: Nie mam

21 Kwi 2010, 15:03

pawelMX6 napisał(a):A prawo jazdy już posiadasz? Jeśli tak, mogę polecić Mazdę MX-5 - NB, lub NC w zależności od budżetu.

Tak jak napisałem interesuje mnie wyłącznie jeden z tych modeli i chciałbym się dowiedzieć, który będzie najtrwalszy i najbezpieczniejszy ;)

ALFA ROMEO SPIDER
FIAT BARCHETTA
MERCEDES SLK200
TOYOTA MR2
BMW-Z3
rjx
Nowicjusz

21 Kwi 2010, 19:43

Toyota MR2 będzie chyba najbardziej niezawodna, ale to nie jest zbyt urokliwe auto... delikatnie mówiąc ;) Ja bym wybrał Z3 - zbiera dobre opinie, bardzo ładnie wygląda i jest byłym samochodem Bonda ;) Co nie zmienia faktu, że MX-5 jest o niebo lepsza od wszystkich podanych.
pawelMX6
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Gdynia
Auto: Nie mam

21 Kwi 2010, 22:14

pawelMX6 napisał(a):Toyota MR2 będzie chyba najbardziej niezawodna, ale to nie jest zbyt urokliwe auto... delikatnie mówiąc ;) Ja bym wybrał Z3 - zbiera dobre opinie, bardzo ładnie wygląda i jest byłym samochodem Bonda ;) Co nie zmienia faktu, że MX-5 jest o niebo lepsza od wszystkich podanych.

Czyli jednak droższe samochody :) Ok, pomyśle poważniej nad nimi

A jakie jest zdanie na temat dwóch tańszych modeli czyli :
Alfa Romeo Spider ok.10 000zł
Fiat Barchetta ok. 7500zł

[ Dodano: Sro Kwi 21, 2010 22:45 ]
[quote="pawelMX6"]Toyota MR2 będzie chyba najbardziej niezawodna, ale to nie jest zbyt urokliwe auto... delikatnie mówiąc ;)

Niezbyt urokliwe ? Spójrz
[link do oferty na Allegro wygasł]

:)
rjx
Nowicjusz

21 Kwi 2010, 23:17

Z3 ma 2 zalety:
-napęd na tył
-dawny samochód Bonda.

Ogólnie to jest awaryjne, kiepsko się prowadzi (jak na oczekiwania skierowane do roadstera BMW) i demonem szybkości nie jest (na pewno nie jest wolne, ale wielce możliwe że spod świateł czasem łyknie cię jakieś rodzinne kombi albo duży SUV).

Ja bym uderzył w Merola albo Toyotkę
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka