Jaki samochód dla 18latka? Do 7tyś

11 Kwi 2016, 17:39

Witajcie!
Piszę, ponieważ nie wiem co wybrać, na czym zahaczyć oko, mianowicie posiadam prawko od niedługiego czasu, wcześniej śmigałem motocyklem ok 50tyś km zrobione, ale to nie ważne.
Poszukuję autka dla siebie, wygodne, klima, el szyby, po prostu troche zbajerowane, osobiście podoba mi się Audi A3 r. do 1999 lub Golf IV to samo, nie wiem czy na pewno jest to dobry wybór, oraz nie wiem w jakich silnikach wybierać oraz czy w Dieselu czy Benzyna (+lpg).
Coś tam słyszałem, że dieselem trzeba dużo jeździć i psują się wtryski? Osobiście dużo jeździć to u mnie odpada, na codzień trasa ok. 20km, jakieś dłuższe wypady to pewnie w wakacje. Dlatego są to dla mnie kluczowe pytania.
foe
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 04 2016
Auto: Nie mam

12 Kwi 2016, 10:12

Jak mało jeździsz to lepiej benzyniaka. Diesel nie psuje się jak jest użytkowany w sprzyjających warunkach.
Możesz pomyśleć nad swoimi typami z silnikiem 1,8
Ode mnie Toyota Corolla e11 1,6
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

12 Kwi 2016, 18:15

Jeśli Corolla to popatrz też na Civica VI 1.4 90km bądż 1.5 114km.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

VW Amarok, pick-up klasy premium, z nową stylistyką
    Pierwsze szkice zaprezentowane przez dział stylistyczny Volkswagen Samochody Użytkowe pokazują, w którą stronę zmierzają projektanci: Volkswagen Amarok ma być autem klasy premium wśród pick-upów swojego ...