Jaki samochód dla kobiety - pomóżcie :) 22 tys

30 Paź 2008, 09:22

Witam

Prosze was o pomoc bo nie znam sie kompletnie na samochodach mechanice itd.

Potrzebuję samochód, wygodny , ekonomiczny, w miare bezpieczny i przedewszytkim nie chce za często jeździć nim na warsztaty :)

Na pierwszym miejscu Hondzia Civic tak z 2001 roku. Myslalam o 1,4 tylko czy nie bedzie za mułowaty ( chodz to samochod dla 2ch osób, czasem 1nej)

Troche mnie korci Audi a3 1,9 TDI... jest troche mniejszy. Boje sie jednak ze kupie go po jakims wariacie co lubił go troche pomęczyć. No i malo jest "normalnych opcji" bez niebieskich świateł itd czego nie lubie, a i egzemplaż 4/5 cieżko trafic.

Mam dylemat poniewaz wiem ze za ok 22-24 tyś można kupić juz jakiś samochód z 2004 roku np..focusa. I zastanawiam sie czy warto kupic starszy tych marek. Czy może jednak kupić cos nowszego.

Samochód do jazdy po mieście, ale z racji zawodu jezdze czasem dalej w trasę i wracam po nocy..stad chciałabym czuc sie w miare bezpiecznie w nim :)

pozdrawiam i licze na małą pomoc.
monii
Nowicjusz

30 Paź 2008, 11:17

Audi,to dobre rozwiązanie,a model 5D był produkowany po 99 roku,dlatego ciężko go trafić. Ze swojej strony mógłbym polecic Seata Leona. Też dobre autko,a za 22 tyś można dostać 2002 rok też w TDI.
v40
Początkujący

30 Paź 2008, 13:12

leon zupełnie mi nie leży wizulanie :/

jedynym minusem audi jest troche mały bagażnik a ja czasem jeżdze z gratami stąd myślałam o civicu.

A jak z komfortem jazdy i ergonomicznością. civic vs audi

pozdr.
monii
Nowicjusz

30 Paź 2008, 13:22

O civicu nie wiem nic,a audi jak to audi-trochę twarde zawieszenie,ale prowadzi się dobrze,wygodne jak dla dwóch osób(bo z tyłu jest trochę ciasno). Ogólnie w porządku auto. Silniki też są dobre.
v40
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kia pro_cee’d GT - pierwszy szkic nowego samochodu
    Koncern Kia Motors opublikował wczoraj pierwszy szkic nowego samochodu o wyraźnie sportowym zacięciu - modelu pro_cee’d GT . Producent nie zdradza jeszcze wielu szczegółów dotyczących nowego modelu jednak ...
    Opel ADAM mały elegancki samochód miejski
    Firma Opel wraz z całkowicie nowym pojazdem ADAM po raz pierwszy wprowadza na rynek mały elegancki samochód miejski, a tym samym toruje swojej marce drogę do rozwoju w modnym segmencie A. Opel ADAM łączy w sobie śmiałą ...