Jaki samochód do 120 tys.?

24 Wrz 2009, 20:48

Mam dylemat jaki samochód kupić. Mam już Mitsubishi Outlander II 2.0 DID Instyle. A teraz bym chciała kupić drugi samochód zastanawiam się nad Skodą Superb, Volkswagenem Passatem, Mazdą 6, Toyotą Avensis. Wszystkie te samochody interesują mnie w automacie i dieselu. Co wy wybralibyście i dlaczego?
cninka
Nowicjusz

Miejscowość: Kraśnik

24 Wrz 2009, 20:51

Wybrałbym Honde Accord 2.2 I-CTDI ponieważ jest to najlepszy diesel w swojej klasie i pięknie się prezentuje.
stasiowski121

24 Wrz 2009, 21:01

w zależności do czego ma służyć ten samochód, i czy na długie trasy,krótkie jazda gdzieś po mieście etc. jazda w jedną osobę, czy raczej auto rodzinne

-czy do jakiejś formy pracy
-lansowania się
-pokazania się

z w/w aut brał bym mazdę 6 dlatego że mi się podoba, po drugie jest składana tylko w japonii, i po trzecie jest ich mało na polskich drogach, i po czwarte jest bardzo oryginalna i jedyna w swoim rodzaju, taki egzotyk na polskim rynku, a ja lubię egzotyki i nietypowe furki, chociaż ostatnio zauważyłem że pojawia się ich coraz więcej,

passata to nieeeeeeeee, przecież każdy w polsce ma passata
skoda też nieeeeee, kto by tam chciał jakimś pepiczkiem jeździć

jeszcze ewentualnie ten accord

co do silnika to wolałbym benzyniaka niż ropniaka
jakąś V6 najlepiej ale to już sprawa indywidualna
andrewb25

24 Wrz 2009, 21:18

Można brać pod uwagę także Forda Mondeo który w porównaniach wybatożył Mazdę 6,zdeklasował ją komfortem jazdy.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

24 Wrz 2009, 21:19

Samochód byłby głównie używany do jazdy po mieście, na krótkie trasy, dla jednej osoby.
cninka
Nowicjusz

24 Wrz 2009, 21:59

Z tych które podałeś mazda 6 a ogólnie brałbym accorda. Jeśli ma być do miasta to możesz zastanowić się się też nad czymś mniejszym. BMW serii 1, audi a3?
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW M3 i BMW M4 Coupe z nowym, mocnym silnikiem
    Debiut nowego BMW M3 Limuzyna oraz nowego BMW M4 Coupe zwiastuje wejście na rynek nowej generacji samochodów sportowych o wysokich osiągach, stworzonych przez BMW M GmgH, a także oznacza zaszczepienie filozofii BMW ...

25 Wrz 2009, 20:36

Wkrotce stane przed podobnym wyborem i w mojej ocenie najlepsza propozycja jest c5 hdi :grin: Po jazdach jestem prawie zdeydowany na ten wlasnie model, ale wstrzymuje sie z zakupem- wiadomo co sie dzieje w salonach citroena pod koniec roku :wink:
Mondeo i Passat- do bolu poprawne- dla mnie wada.
Mazda 6 przekonuje wygladem, ale komfort jest dla mnie niewystarczajacy.
Honda Accord- bardzo mieszane uczucia po jezdzie probnej- przypadla mi do gustu precyzja zmiany biegow, nie przekonala specyficzne dzialanie wysokoobrotowca(jezdzilem 2 benz)
Avensis jescze- ohydny wyglad, nic szczegolnego pod wzgledem tecniki
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

25 Wrz 2009, 23:48

Ja bym wybierał między Mazda 6, miałem okazje jeździć dieslem 2,0 140 KM, bardzo fajne auto pod względem stylistycznym a także świetne w prowadzeniu, albo Honda Accord 2,2
V12
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź

26 Wrz 2009, 19:03

Cninka a nie zastanawiałas się po co tobie drugi tak wielki samochód zwłaszcza,że zamierzasz jeżdzić sama na krótkich trasach i tylko w mieście?!Ja na twoim miejscu pomyślałbym o mniejszym aucie ,dynamicznym na wskroś nowoczesnym,nie zginiesz w tłumie(ja go na żywo jeszcze nie widziałem) ale raczej ze skrzynią manualną z najlepszym Dieslem common -rail na świecie a niebawem zdecydowanie najlepszym Dieslem jaki kiedykolwiek powstał :!: (osiągi oraz trwałość),autko doskonale się prowadzące dla dynamicznej ,eleganckiej Kobiety.Fachowcy oceniają je tak:Esencja elegancji,luksusu,dynamiki,wdzięku,jakości i piękna.Kolor czerwony np.z czarną skórą w środku tak wysmakowanie pięknym i oryginalnym ,że Hej :!:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

26 Wrz 2009, 20:27

Sytuacja jest taka, że Mitsubishi jest naszym samochodem rodzinnym, a teraz tata chce kupić dla mnie samochód tylko musi być to hatchback chodzi o pełne odliczenie VATu, gdyż będzie to samochód na firmę. Coraz bardziej jestem przekonana co do Mazdy 6. A automat bo po co mam się męczyć z manualną skrzynią biegów :)
cninka
Nowicjusz

26 Wrz 2009, 21:05

Rozumiem!Mazda 6? Nie rób tego błędu to troszeczkę przereklamowany samochód ale jeśli już to tylko Honda ACCORD :!: Ja jeżdzę automatem ,czasami tęsknię za manualem,chociaż mnie zadziwia trwałość i bezproblemowość tej przekładni ale sterowanej podciśnieniowo.Fachowcy uważają Mazdę 6 poprzedniej generacji za zupełne rozczarowanie(diesle :!: ) a szacunek u nich zyskały te samochody na ,które Polacy plują z pogardą ,jakie to auta to temat na inny czas.Kupuj HONDĘ ACCORD.Przypominam ACCORDY poprzedniej generacji były wykupowane na pniu,HONDA nad tym silnikiem pracowała 20 lat :!: Efekty?!To jeden z najlepszych turbodiesli na rynku!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

26 Wrz 2009, 22:52

cninka napisał(a):Samochód byłby głównie używany do jazdy po mieście, na krótkie trasy, dla jednej osoby.

Jak inni doradzam w takim razie klasę C w benzynie.

cninka napisał(a):A automat bo po co mam się męczyć z manualną skrzynią biegów :)

Manualna skrzynia biegów daje większą kontrolę nad samochodem. Czy kierowca umie ją wykorzystać to jego sprawa, aczkolwiek w większości sytuacji nie jest to jakieś bardzo trudne.
Lukxxx
Początkujący

Miejscowość: Lublin

08 Sty 2014, 16:07

Jeśli ktoś dalej poszukuje auta za ok. 120 tys. to polecam zakup SUBARU IMPREZY - tu jest teraz fajna okazja [link do oferty na Allegro wygasł] rocznik 2013 za 122tysie. Gdybym miał tyle gotówki to na pewno samochód byłby mój :)
maślik
Nowicjusz

Prawo jazdy: 13 11 2002
Auto: VW
Paliwo: Diesel

08 Sty 2014, 16:31

Brawo za odkop :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra