To tak podsumowując do tej pory - co mamy do 22 tys. (benzyna pod LPG, przynajmniej te 120KM, sprawdzona jednostka, IsoFix, no i żeby prawie 2m osoba czuła się swobodnie).
1)
E46 - mój faworyt (miałem dwa lata temu diesla i czułem się w tym aucoe naprawdę dobrze!) - pytanie jaka benzyna będzie najrozsądniejszym wyborem. Czy iść w legendarne R6 czy może jednak R4 wystarczy? Która najmniej pije oleju (średnio oczywiście)? Zdaję sobie sprawę z wyższych kosztów eksploatacji i droższej instalacji LPG (przy R6). Ale to jestem w stanie w przyszłości przełknąć.
I jeszcze coś bardziej zdroworozsądkowo:
2)
Vectra C 1.8 140KM - fajne autko. Coś możecie więcej napisać? Za ~2 dychy można już nawet ze skórzaną tapicerką wyrwać.
3)
Cruze - wygląda nieźle jak na klasę budżetową. Jaki silnik byłby najlepszy? Jak z korozją w tym modelu?
Da się na pewno kupić od 1 właściciela, z polskiego salonu, itp.
4)
A4 B6/Seat Exeo 1.8T - Superb I jednak odstrasza mnie stylistyką.
5)
Golf V 1.6 MPI - tutaj boję się tej mocy. Jeździłem w życiu 90KM benzyną i to nie jechało dobrze
Co jeszcze jest? Forda na razie nie chcę, bo jakiś czas jeździłem. Toyota nie z mojej bajki. Jest jeszcze Laguna III i C5, ale też trochę wizualnie mi nie leżą, chociaż w przypadku tego drugiego nie jest aż tak źle. Accord?