Potrzebna pomoc w wyborze auta

17 Lip 2019, 19:52

Siemaaa , potrzebna mi pomoc w sprawie auta bo każdy mi mówi co innego.
Szukam naprawde fajnego auta z którego będę bardzo zadowolony.
Ogólnie chce auto w kombi ale też przyjmę w sedanie
Mam na auto jakieś 24-25tyś
Chce auto takie aby było mnie stać go utrzymać.
Np.
Citroen C5 dużo osób mi go odradza bo niby Francuz i że Elektryka bardzo kiepska ktoś coś sie wypowie ?
Fiat Bravo 2 ogólnie auto mega fajne nie jest to kombi ani sedan .
Ale czy warto? Wchodzić w ta marke ?... mam 21lat i każdy w tym wieku woli jakieś BMW.. no nic nie zrobię.
Dużo osób mówi daruj sb Forda itd. A dużo radzi kup Audi , BMW Mercedesa, no ale te auta nie są tanie w utrzymaniu i w zakupie i oc wysokie jeszcze.
Co mi doradzicie?.
WoT4
Nowicjusz

18 Lip 2019, 06:50

Jeżeli brawo Ci lezy to jak najbardziej jest warte polecenia z rozsądnym przebiegiem. Duży plus ze przez takie auta nie przewija się tylu właścicieli co przez auta premium.
C5 to tak pół na pół, jeżeli kupisz coś zadbanego z niskim przebiegiem to ok ale jak trafi sie wyeksploatowany z prsebiegiem 200+ to pociągnie po kieszeni.

Fordy wcale nie sa złe, bardzo stereotypowo uslyszales o każdej marce
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

18 Lip 2019, 19:26

No cóż jeśli chodzi o Fiata Bravo 2 to raczej żadnej takie obciachy nie mam się przejmować bo to na prawdę fajne auto z wyglądu bardziej nowoczesne i mogę również rozwazać benzyny?
Kumpel polecił mi kilka auta kompaktowych golf 6 z 1.6tdi lub benzynka 1.4... co sądzicie o tym cał golfie 6 ?
Honda civic wiem że ma jeden z fajniejszych silników 1.8 140km ale wyglad jest taki sobie , musiałbym się do tego auta przekonać chyba.
Jak duże auto to myślę nad Ar 159 1.9jtdm lub 2.4 ... mam stilo z 1.9jtd i silnik jest nie zawodny 350tyś najechane i chodzi jak nówka ... jestem mega zadowolony z tej jednostki.
Jak jest w tych Alfach ? 159...
WoT4
Nowicjusz

18 Lip 2019, 20:04

To może zainteresuje cię autko którym ja się odpycham. Fiat Coupe.
fiatcoupepolska. pl
fiatcoupe
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Brydzia
Auto: Fiat Coupe 2.0 20VT
Silnik: 2.0.20VT-220 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 1997

18 Lip 2019, 20:21

Niestety , ale nie podchodzi mi to auto.
WoT4
Nowicjusz