Jaki samochód do 15 tyś ?

12 Lis 2013, 15:14

Witam . Posiadam ok. 15 tys zł na samochód .
Interesuje mnie rodzinne auto typu Renault Espace czy Chrysler Voyager (może być terenowy)
Zależy mi na tym żeby był niezbyt drogi w utrzymaniu , ekonomiczny ( w grę wchodzi gaz ).
No i silnik oczywiście benzyna ( jestem młodym kierowcą i w moim wieku OC kosztuje ).
Mówię rodzinny bo jestem jedynym kierowcą w moim domu i czasami mam komplet :).
A tak poza tym rozpoczynam działalność gospodarczą i przydałby się jakiś wózek na towar .
Proszę o poradę .
patryk19
Nowicjusz

Auto: Brak

13 Lis 2013, 03:16

Z założenia duży wóz ,to musi być duży silnik. Inaczej zakup auta z za słabym silnikiem mija się z celem,a zagazowanie go tym bardziej. :yes:
W takim razie jak zamierzasz się "wmieścić" w niskim OC? :)

patryk19 napisał(a):A tak poza tym rozpoczynam działalność gospodarczą i przydałby się jakiś wózek na towar .

Moim zdaniem jesteś skazany na bardziej praktyczny samochód w takim przypadku... Podane przez ciebie modele nie spełnią twoich oczekiwań. Proponuję rozejrzeć się za Berlingo,Partnerem lub Fiatem Doblo.
Naprawdę przemyśl to sobie spokojnie. :)
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

15 Lis 2013, 11:24

Równie dobrze może być renault Kangoo- też spełnia Twoje wymagania i mieści się w podanym budżecie,jak najbardziej warto. Co do awaryjności także nie można powiedzieć złego słowa.
SklepMartec
Początkujący

Auto: Audi a3
Silnik: 1.9 140KM
Paliwo: Diesel
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pajero Owners Club wyprawa na Korsykę
    Już w najbliższy piątek rozpoczyna się wyprawa na francuską wyspę Korsykę organizowana przez klub miłośników terenowych samochodów Mitsubishi - Pajero Owners Club. Ekspedycja, podczas której zaplanowano ...