Jaki samochód do 15 tyś?

10 Lut 2015, 21:25

Cześć,

planuje zakup mojego pierwszego samochodu, do wydania mam okolo 15 tyś zł. Użytkowane będzie raczej w 90% miasto. Rozglądałem się za czymś małym a świeższym tj. Clio III, Corsa D, Suzuki Swift IV,Peugeot 207 oraz za Astra H, Megane II. Ktory z tych samochodów jesteście w stanie polecic? Ewentualnie cos innego
blanco09
Obserwowany

Auto: nie mam

10 Lut 2015, 21:47

Jak coś małego to może polecę coś czym sam jeżdże i jestem z niego zadowolony czyli VW polo tylko, że szukaj 1,4 16V lub ford fiesta.
Z twoich wybrałbym astrę lub suzuki swifta.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

10 Lut 2015, 22:27

Polo bym nie kupił mając tyle kasy.
Megane II awaryjna.
Szukaj Astry H 1.4 16v 90KM. Pali mniej od Polo, jest większa, lepiej jedzie.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

10 Lut 2015, 22:34

Koniu napisał(a):Szukaj Astry H 1.4 16v 90KM. Pali mniej od Polo, jest większa, lepiej jedzie.

No nie wiem czy będzie jechać lepiej jak kupisz egzemplarz z takim silnikiem:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Link przykładowy i nie mówię o spalaniu bo fakt faktem przy tym silniku w Polo astra spali z litr mniej,
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

10 Lut 2015, 22:37

Co nie zmienia faktu że autor szuka auta młodego a dać 12k za 13 letnie Polo to porażka, żenada.
To może jeszcze inaczej.. Cerato z LPG.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

10 Lut 2015, 22:41

Koniu napisał(a):Co nie zmienia faktu że autor szuka auta młodego a dać 12k za 13 letnie Polo to porażka, żenada.

Oj nie przesadzaj bo nie jeden samochód taka polóweczka zawstydzi w tym też astrę choć mało jest tych aut z tym silnikiem :/ I po resztą za 15000 spokojnie kupi młodszy niż 2002, np. 2004 choć to i tak 11 lat a pomimo tego, że moje Polo ma już 13 lat i przebieg prawie 195000 to i tak nigdy nas nie zawiodło.
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bum i nagłe rozerwanie opony!
    Nagłe rozerwanie opony zdarza się rzadko, ale jest bardzo niebezpieczne. Co może być powodem? Z reguły mamy do czynienia z długotrwałymi zaniedbaniami – przede wszystkim jazdą na niedopompowanych oponach i brakiem regularnej ...

10 Lut 2015, 22:44

Zawstydzi? Chyba nie osiągami które są na podobnym poziomie w tym silniku. Może zaskoczyć.. dużym spalaniem, tandetnym wnętrzem, niewygodą. Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy. Auto jest przereklamowane.
Koniu
Forumowicz VIP

10 Lut 2015, 23:02

Koniu napisał(a):Zawstydzi? Chyba nie osiągami które są na podobnym poziomie w tym silniku. Może zaskoczyć.. dużym spalaniem, tandetnym wnętrzem, niewygodą. Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy. Auto jest przereklamowane.

To, że jest przereklamowane to fakt ale jak dla właściciela to plus bo auto nie traci tak szybko na wartości jak inne auta, np. włoskie. Jak dla mnie to Polo wcale nie jest niewygodne (to już każdego indywidualne zdanie) i plastiki też nie są złe, bo w naszy jest prawie jak nówka ale to auto jest garażowane więc może to dlatego nic nie trzeszczy. Ogólnie jak dbasz tak masz, spalanie fakt spore jak już nie raz mówiłem w Warszawie potrafi wciągnąć z dyche ale tu gdzie mieszkam pali max 8 litrów przy normalnej jeździe a jak na swoje 54 konie nawet dobrze jedzie (choć do ideału mu daleko ale jest okey).
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

10 Lut 2015, 23:17

Dzięki za zainteresowanie tematem, wybór padnie raczej na Astre H. Jaka kwota jest potrzebna aby realnie myśleć o gtc?
blanco09
Obserwowany

Auto: nie mam