Siedmio osobowy samochód do 15 tyś zł

09 Lut 2015, 15:11

Witam, poszukuję siedmio osobowego samochodu do 15 tyś zł. Auto będzie eksploatowane zarówno w mieście jak i na trasie, koniecznie musi być w benzynie a najlepiej z instalacją LPG. Marka samochodu nie ma większego znaczenia. Co do wyposażenia to nie musi być luksus, głównie el. szyby i lusterka oraz klimatyzacja. Chciałbym wiedzieć także takie informacje jak: co ile wymiana części eksploatacyjnych typu rozrząd i jakie są najczęstsze usterki. Za informację z góry dziękuję, rozważę każdą propozycję :ok:
rysiu4444
Nowicjusz

Auto: Nie mam

09 Lut 2015, 16:31

Mazda MPV lub Hyundai Trajet. Beda tanie w użytkowaniu i ok pod lpg.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

09 Lut 2015, 16:45

Nad mazdą zastanowię się a trajet odpada, już go miałem i nie byłem z niego zadowolony, nawet nie wiem dlaczego, jakoś po prostu mi nie odpowiadał. W tym momencie posiadam lancie zete, rocznik 1995 2.0 benzyna+ LPG i jestem z niej bardzo zadowolony, ogólnie nie zmieniał bym samochodu gdyby nie ten rocznik. Czekam na dalsze propozycje :)
rysiu4444
Nowicjusz

09 Lut 2015, 21:18

MPVka jest ok. W tym budzecie mozesz jeszcze poszukać Sharana z 1.8T. Ewentualnie Toyota Previa 2.4 ale tu z lpg jest gorzej tzn musi byc bardzo kumaty instalator i nie pójdzie tania instalacja. Lub mniejsza Avensis Verso.
Lub wiekszy Ford Windstar. Trwały i pod lpg jak najbardziej ok. Ameryki nie ma co sie bac.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

10 Lut 2015, 17:49

Patrzyłem na wszystkie wymienione: sharan trochę za mały w środku, toyoty za drogie i trudno znaleźć zagazowaną natomiast ford ma trochę za duże silniki i jest też dosyć rzadkim samochodem przez co obawiam się że będzie problem z częściami. Myślałem jeszcze nad jakimś peugeot'em albo renówką, co myślicie o francuzach?
rysiu4444
Nowicjusz

10 Lut 2015, 18:00

rysiu4444 napisał(a):sharan trochę za mały w środku

:o to już chyba tylko bus jakiś zastaje
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Nissan Juke Fun Edition - seria limitowana
    Nissan wprowadził do oferty nową edycję specjalną miejskiego crossovera Juke, stworzoną dla tych, którzy wyrazić swoją osobowość poprzez wyjątkową, oryginalną stylizację nadwozia i wnętrza swojego samochodu. Juke Fun ...

10 Lut 2015, 20:17

Espace sobie odpuść bo chłopie jak się zacznie sypać to powiesisz się na pierwszej suchej gałęzi.
W tej kasie szału nie ma. Sharan za mały to pozostaje Previa. Jak za mała to WIndstar lub Odyssey, ale tu za mały budżet.
Można szukac tez Grand Voyagera, ale tu najlepiej Town&Country ta wersja jest najlepsza. Jednak budżet tez za słaby.
Dalej beda juz auta użytkowe czyli dostawczaki przerobione do przewozu ludzi, czyli Transporter lub Transit.

Ja mam Previe w dieslu 2.0 D4D 116KM nie narzekam. Dałem za nia 13tys zł zero problemów. Tylko rozrząd zrobiłem + serwis. 15tys km juz nalatałem (kupiona w pazdzierniku zeszłego roku).
Jak chcesz wiedziec cos wiecej o tym autku to opowiem. Jest wieksze od Sharana, bagaznik 500litrów przy komplecie siedzen. Spalanie średnie 7.5.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

10 Lut 2015, 21:42

A Hyundai Trajet i Mazda MPV?
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

11 Lut 2015, 06:34

Patrzyłem na te wszystkie samochody wymienione przez noisy i tak jak napisał ciężko dostać benzynę do 15000 zł. Coraz bardziej jestem przekonany do tej mazdy. Poczytam jeszcze o awaryjności, co się w niej najczęściej psuje i wtedy zdecyduję, dzięki wszystkim za pomoc, oczywiście czekam na inne propozycje samochodów (jeżeli jeszcze takie istnieją).
rysiu4444
Nowicjusz