Jaki samochód do 25 tys.

25 Cze 2011, 12:40

Witam. Chcę kupić samochód tak jak w temacie do 25 tys. Zastanawiam się nad OPEL VECTRA GTS,Ford C-MAX . Myślałem też nad Renault ale podobno się psuja i nie ma miesiąca żeby nie stało u mechanika. Wiec za takie autko dziękuje. Czekam na wasze propozycje samochodów do tej kwoty :)
Zyguś
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ośw :)
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Punto I
Silnik: 1.1 73KM !
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

25 Cze 2011, 12:52

Kto Ci takich głupot na temat Renault naopowiadał?
Jak szukasz rodzinnego auta to akurat Scenic byłyby najlepszym wyborem z tej trójki.
Vectra C statystycznie psuje się częściej niż Scenic czy C-max a Ford jak na vana ma mało schowków i jest dość klaustrofobiczny.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

25 Cze 2011, 23:44

no od kilku osób słyszałem ze się lubią psuć reno. A golf V ? doradźcie mi coś w tej cenie :)
Zyguś
Początkujący
Awatar użytkownika

26 Cze 2011, 08:34

A ja od kilku osób słyszałem, że E39 2.0 ma V6 pod maską :roll: . Przy takim rozumowaniu to wyjdzie na to, że lepiej rower kupić bo w każdym aucie są jakieś wady. Z Sceniciem i C-Maxem mam bardzo dobre wspomnienia, warte kupna.

A tak na marginesie sprecyzuj swoje wymagania, w przeciwnym razie dostaniesz dziesiątki propozycji i zrobi się śmietnik.
havoc
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
Auto: Porsche 911 Carrera 4 GTS
Silnik: 3.8 408 KM
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

26 Cze 2011, 09:05

no tak każdy ma wady. Ale jak czytam że koło zamachowe wymieniają co kilka lat to ciężko.

ps. chodzi mi o takie samochody typu C-MAX ,SCENIC czy OPEL VECTRA GTS :) po prostu wasze propozycje co wy byście kupili za taka kasę.
Zyguś
Początkujący
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co może zamarznąć w naszym samochodzie?
    Co w samochodzie jest szczególnie wrażliwe na niską temperaturę? Jak sobie poradzić z typowo zimowymi problemami? Poniżej prezentuję kilka odpowiedzi które mogą okazać się przydatne wielu kierowcom. Głównym ...
    Bugatti Chiron
    Ponad 350 km/h w samochodzie ze zdjętym dachem? To brzmi jak koszmar laryngologów. Ale Bugatti Veyron z dachem targa pozwalało na osiągnie takich prędkości. Jednak w przypadku jego następcy nie ma co mówić o ...