Szybki, w miare nowy i z sylwetka sportowa do 30tys.

22 Cze 2011, 21:01

Witam, jak w temacie. Do tej pory jezdzilem toyota z 2000r. 100KM, duzy samochod i byl dla mnie zdecydowanie za wolny. Chcialbym cos szybkiego, a malo sie znam na samochodach. Ostatnio jechalem toyota avensis z 2007, chyba 150KM, i strasznie ładne dzwieki wydawal silnik, i byl dosyc szybki.

Nie wiem na czym polega roznica dlaczego z 2000 silnik pracuje 'noirmalnie' a z 2007 tak 'ładnie'. Bardzo bym prosil o wyjasnienie i doradzenie samochodu! To ma byc samochod TYLKO DLA MNIE, czyli mały, natomiast mimo wszystko 4-osobowy, najlepiej 2-drzwiowy.

Najlepiej za ok 25tys, w porywach do 30.

Patrzylem na audi s3, ale za tyle sa same zjechane, audi TT jest kozackie ale dla bab i 2 osobowe, golfy dresiarskie...
moze mitsubishi eclipse? chodzi mi o to zeby tak ładnie silnik pracowal, chodzi mi o ta roznice jak sie jedzie nowym a starym samochodem, nie wiem na czym ona polega. I jakby mial jeszcze do tego jakies 180+KM to byłoby super.

PROSZE O PORADY :)
dasterth
Nowicjusz

22 Cze 2011, 23:07

Subaru Impreza WRX Bug-Eye
http://forum.subaru.pl/viewtopic.php?f= ... ead#unread
Silnik B4 od Subaru brzmi moim zdaniem niesamowicie.

Nie wiem, gdzie mieszkasz ale możesz zainteresować się też takim Audi A3 Quattro. Mocy raczej nie zabraknie ;)
http://forum.subaru.pl/viewtopic.php?f= ... ead#unread
Libre
Aktywny

Miejscowość: Sosnowiec
Auto: Seat Ibiza

23 Cze 2011, 14:35

A może zaintersowała by Ciebie Mazda RX8?, ładny design, ciekawe silnik 1.3 ponad 200koni. [link do oferty na Allegro wygasł]
swider4
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Citroen C5 II 2.0 1.6V 150km

23 Cze 2011, 15:08

oo to jest naprawde swietny typ, mazda! dzieki za podpowiedz! :)

subaru odpada, za duze troche i ten stary design..

mysle tez nad peugeotem 307cc 180KM, ale nie wiem jak takie cos przyspiesza?
dasterth
Nowicjusz

23 Cze 2011, 21:06

Tia bardzo ciekawy silnik w tej Mazdzie. Powodzenia w jego serwisowaniu po 100 tysiącach kilometrów. Jak szukasz bardziej lansowozu to może zainteresuj się Alfą Romeo GT. Co prawda troche przekracza twój budżet, ale samochód naprawdę wart swojej ceny.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Tutaj cena wydaje mi się jednak trochę za niska,.

Peugeot to tez niezła propozycja jednak mimo tych 180KM przyspieszenie nie powala i wynosi 9,5 sekundy. Dla porównania Alfa GT z silnikiem 2.0 JTS przyspiesza już w 8,7.
Libre
Aktywny

Miejscowość: Sosnowiec
Auto: Seat Ibiza

24 Cze 2011, 02:14

Alfa tez nawet ciekawa,ale mimo wszystko az tak mi sie nie podoba. Budzet to ok. 25tys, tzn moze byc tak MEGA maxymalnie to do 35tys, ale musialby mi sie bardzo spodobac.

A co do Mazdy rx-8, ona spala srednio 15l. a ze ja mieszkam w Warszawie, to do uczelni i spowrotem mam 50km, to mnie to kosztowalo by z 35zł taki przejazd, to troche dużo :/

mysle ze takie spalanie to do 10 max w miescie, no i zeby mial powiedzmy te 7-8sec do 100 albo chociaz ladny dzwiek silnika :p jakby ktos jeszcze cos mial do zapronowania to bardzo prosze ; )
dasterth
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Manewr skrętu na skrzyżowaniu
    Manewr skrętu – kierowcy często nieprawidłowo wykonują ten manewr, nie dostosowują prędkości, nie biorą pod uwagę warunków pogodowych i zapominają o zatrzymaniu się, gdy skręt jest warunkowy. "Po pierwsze, przed ...

25 Cze 2011, 14:26

witam, ja bym kupił takie coś:
[link do oferty na Allegro wygasł]
oczywiście zrobił bym chipa na 190 koni, wtedy to auto już niezle się odpycha,
auto w miare świeże, tanie w serwisowaniu, a w pakiecie cupry dośc ładne,
niskie spalanie 5-8 litrów, ale niestety dźwiek silnika fatalny
kosior898
Początkujący

Miejscowość: Leżajsk

25 Cze 2011, 22:32

dasterth napisał(a):
A co do Mazdy rx-8, ona spala srednio 15l. a ze ja mieszkam w Warszawie, to do uczelni i spowrotem mam 50km, to mnie to kosztowalo by z 35zł taki przejazd, to troche dużo :/
mysle ze takie spalanie to do 10 max w miescie, no i zeby mial powiedzmy te 7-8sec do 100 albo chociaz ladny dzwiek silnika :p jakby ktos jeszcze cos mial do zapronowania to bardzo prosze ; )

15l to min. maksimum nie ma.
mikepolarny
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

26 Cze 2011, 02:13

Seat odpada - nie podoba mi sie, jest taki 'śmieciowy'

A co sadzicie o Renault Megane Sport? 225km, full wypas w srodku?
Troche odstrasza tym pokrzywionym wygladem no ale chyba jest fajny... ma ktoś jeszcze jakies pomysl?

Na razie w gre wchodzi Megane Sport, RX-8 (mimo ze spala duzo wchodzi w gre), Audi TT (mimo ze 2-osobowe biore wciaz pod uwage), alfa GT (mimo ze mi sie nie podoba do konca)

innych pomyslow nie mam, jak ktos ma PROSZE PISAC!!! bo za pare dni kupuje samochod ;)
dasterth
Nowicjusz

26 Cze 2011, 10:17

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
oklepane strasznie, ale przejedź się tym, może ci się spodoba
co do seata, wiem szału nie robi, ale koszty utrzymania to ok. 1/3
utrzymania takiej mazdy rx8 albo i mniej, weź to pod uwagę.
To jest też dość ładne i nie pali zbyt wiele [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
ewentualnie: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
kosior898
Początkujący

Miejscowość: Leżajsk