Jaki samochód do 35 tys zł

02 Lut 2010, 14:53

Witam wszystkich.
Poszukuję samochodu do około 35 tys. zł. Głównie interesują mnie auta niemieckie, ewentualnie może to być japończyk. Osobiście zastanawiam się najbardziej nad OPLEM VECTRA C po faceliftingu z dieslem 1.9cdti lub AUDI A6 2.5TDi. Samochód w 80% będzie używany w trasie na dużych odcinkach, ale zdarza się też że dużo podróżuję po mieści. Który z tych samochodów bardziej byście mi polecali? A może macie inne propozycje w tym przedziale cenowym?
POZDRAWIAM wszystkich forumowiczów
dominator1988
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: mazowieckie
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Ford Focus 1.8 tdci

02 Lut 2010, 14:55

Może Mazda 6 ?
hazard
Nowicjusz

02 Lut 2010, 15:06

Troche to nie to... Oglądałem taką MAZDE ale niestety w tej cenie nie ma zbyt wielkiego wyboru. Poza tym jest zauważalnie mniejsza od AUDI czy OPLA.
dominator1988
Początkujący
Awatar użytkownika

02 Lut 2010, 15:09

Opel Vectra 2.0 TDI 2004r. Super samochód, sam o nim marze :P
Burning
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: Nie mam

02 Lut 2010, 15:16

Ja właśnie też marzyłem i marzę o OPLU, z tym że z większym silnikiem, 1.9cdti mają 120, lub 150 koni mechanicznych, nie ukrywam bardziej interesuje mnie opcja mocniejsza. Ale odkąd miałem możliwość przejażdżki AUDI zacząłem marzyć także o nim, ale 2 samochody są mi w ogole nie potrzebne, a poza tym nie stać mnie na ta 2 takie auta :).
dominator1988
Początkujący
Awatar użytkownika

02 Lut 2010, 15:22

To może ten Opelek ale 2.5 GTS? :]

[link do oferty na Allegro wygasł]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Super wersja 177 KM ;]
Burning
Początkujący
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skomplikowane zawieszenie - samochód do driftu
    Pasjonaci rajdów czy wyścigów doskonale wiedzą, że na nic nie zda się mocny silnik i szybka skrzynia biegów, jeśli auto nie będzie miało odpowiedniego zawieszenia. Nie inaczej jest w driftingu. W zawieszeniu ...

02 Lut 2010, 15:31

No kolego ten SIGNUM ma cudny silnik. O takim rozwiązaniu nie myślałem, ale bardzo mi się podoba. Myślę, że z tym silnkiem ten samochód potrafi pokazać pazur :)
dominator1988
Początkujący
Awatar użytkownika

02 Lut 2010, 15:36

No to pewnie ;) Myślę, że wart jest tej ceny. Z takim wyposażeniem i silnikiem po prostu full wypas :]
Burning
Początkujący
Awatar użytkownika

02 Lut 2010, 15:38

Jak ma być niemieckie to wiadomo, Opel odpada. Audi 2.5 TDI nie będzie dobrym wyborem ze względu na ten felerny silnik. Od siebie polecę BMW E39 - za te pieniądze wyrwiesz b. ładną sztukę, ew E46, ale w trasie lepiej się sprawdzi piątka. Japońskie kosiarki sobie daruj - w trasie lepiej się sprawdzą auta niemieckie.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

02 Lut 2010, 15:43

Właśnie też gdzieś czytałem że silniki 2.5TDi są wadliwe, ale dlaczego uważasz że Opel odpada? Co do BMW to może i racja, ale w tej cenie kupie już dość wiekowe auto, a mi jednak zależy żeby samochód był w miarę możliwości świeży, dlatego swoją uwagę skupiłem na OPLU
dominator1988
Początkujący
Awatar użytkownika

02 Lut 2010, 15:48

jiGsaw napisał(a):Japońskie kosiarki sobie daruj - w trasie lepiej się sprawdzą auta niemieckie.

Hehe, mam Suzuki Swift 1.0 na zapleczu :P Przebyłem dystans ok. 8 tys. w obie strony i żadnego problemu nie było, pomimo że się jechało cały czas, z małymi przystankami.

Co do Opla. Na pewno mniej spali niż takie BMW :) Lepiej kupić samochód który nie będzie spalał ogromnych ilości. A taki Opel może trochę pociągnie, ale na pewno mniej niż BMW. A zresztą BMW już przestarzałe. Lepiej Audi albo Opel.
Burning
Początkujący
Awatar użytkownika

02 Lut 2010, 15:51

Jestem tego samego zdania. Ja w tej chwili mam na posiadaniu Rovera 214 i naprawde jest to genialne auto. Ale uważam że nadszedł czas na zmiany
dominator1988
Początkujący
Awatar użytkownika

02 Lut 2010, 15:55

Burning napisał(a):
jiGsaw napisał(a):Japońskie kosiarki sobie daruj - w trasie lepiej się sprawdzą auta niemieckie.

Hehe, mam Suzuki Swift 1.0 na zapleczu :P Przebyłem dystans ok. 8 tys. w obie strony i żadnego problemu nie było, pomimo że się jechało cały czas, z małymi przystankami.

Co do Opla. Na pewno mniej spali niż takie BMW :) Lepiej kupić samochód który nie będzie spalał ogromnych ilości. A taki Opel może trochę pociągnie, ale na pewno mniej niż BMW. A zresztą BMW już przestarzałe. Lepiej Audi albo Opel.

Tzn. jaki Opel od jakiego BMW spali mniej? Silnik w silnik BMW spali mniej. Co to znaczy przestarzały? Bo BMW już 20 lat temu miało rozwiązania, które dzisiaj dopiero są wprowadzane w innych markach. No wiesz, byli i tacy co do malucha się pakowali z rodziną na wczasy + drugie tyle na dachu, ale czy to oznacza, że to coś się do tego nadawało? Nie.

Do autora - pisałeś, że najlepiej auto niemieckie, a Opel jest amerykańskim samochodem, dlatego odpada.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

02 Lut 2010, 15:59

Aha, chodzi o to że jest z koncernu GM :). Rozumiem o co Ci chodzi... I co do porwnania BMW z OPLEM to uwazam ze kazdy ma swoj gust, ale patrzac wizualnie to VECTRA jest po prostu ladniejsza od BMW na ktore jest mnie stac. W sytuacji gdy miałbym do wydania sume powiedzmy okolo 50tys zł to bez wachania kupiłbym BMW E60. Ale coz, moze w przyszlosci bedzie mnie stac na takie zabawki, napewno nie teraz
dominator1988
Początkujący
Awatar użytkownika

02 Lut 2010, 16:02

Nie wiem w którym miejscu jest ładniejsza, ale o gustach się nie dyskutuje. Przyjaciel moich rodziców jeździ tylko nowymi Vectrami, najpierw miał A, potem B i teraz ma C, zmienia co 10 lat około. Mówił, że każda następna była gorsza, no i w Oplu musisz niestety liczyć się z korozją. Jeżeli jeździsz dużo w trasy to jednak takie marki jak Mercedes i BMW oferują więcej niż Opel. Rocznikiem się nie jeździ, często starsze auto może być bardziej zadbane od młodszego. Audi A6 w wersji Quattro to też niezły wybór, ale nie z motorem 2.5TDI. Twoja decyzja.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika