Witam serdecznie! Jako świeżo upieczony kierowca zaczynam poszukiwać odpowiedniego auta dla siebie, i z tą prośbą zwracam się do Was drodzy forumowicze.
Przeglądałem dość długo allegro, przeróżne fora motoryzacyjne, rozmawiałem z wieloma znajomymi, i na chwilę obecną interesują mnie dwa samochody: Hyundai Coupe I lub Opel Astra II. Czy możecie mi powiedzieć co nieco o nich, jakie są ich główne wady i zalety wiem, bo sporo o tych modelach czytałem, interesują mnie głównie rady kierowców dotyczące tych aut, a nie czyste dane z magazynów motoryzacyjnych itp.
Być może będzie to istotne, zatem napisze, że będzie to jedyny samochód w moim domu (mieszkam tylko z mamą i bratem, którzy prawa jazdy nie posiadają), jeździć nim będę głównie na dalsze wypady do rodziny czy mojej dziewczyny (około 60-150 kilometrów), mieszkam w małym mieście, zatem jazda po nim raczej odpada. Główne kryteria którymi się kieruje to dość nowoczesna stylistyka zarówno wnętrza jak i z zewnątrz samochodu, gdyż po prostu nie podobają mi się auta starsze. Poza stylistyką kryteria to głównie cena i komfort użytkowania auta - zarówno podczas jazdy, jak i komfort mojego portfela ze względu na możliwie jak najniższą awaryjność samochodu. Po głowie chodziły mi też takie pomysły jak Hyundai Lantra czy Audi A4, jednak te auta interesują mnie o wiele mniej niż wymieniona Astra i Hyundai Coupe. Pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczów, i z góry dziękuję za Waszą pomoc!
PS. Ale się rozpisałem
![Razz :P]()