REKLAMA
Witam, jestem nowy na forum to jak źle umieściłem temat to przepraszam.
Jestem chłopakiem w wieku 21 lat i mam zamiar kupić samochód ale w sumie nie wiem jaki, do dyspozycji mam około 35 tys.zł w gotówce ale jakbym dostał kredyt to myślę kupić coś do 50 tys.zł.
Pierwszą moją myślą jest skoda octavia II z 2010r 1.6 tdi w kombi lub golf VI z tym samym silnikiem też w kombi, ale ostatnio myślałem o kredycie i jakbym dostał to zastanawiam się nad passatem b7 1.6 tdi albo insignią 2.0 cdti 130 albo 160km. (insignie dałbym radę kupić bez kredytu)
Teraz pytanie, co byście wybrali pomiędzy ooctavią, golfem a insignią, i pomiędzy passatem a insignią (nowszą insignią).
Octavia jest taka zwykła ale dobre wrażenie sprawia, golf znowu fajnie z zewnątrz wygląda, a za insignią przemawia do mnie mocny silnik, passat znowu jest po całości fajny ale nie wiem czy 1.6 tdi nie jestza słaby do dynamicznej jazdy.
Głownie wymagam od samochodu żeby był bardzo wygodny bo będę nim jeździł z polski do irlandii 2x do roku i był dynamiczny i dobrze się trzymał w zakrętach bo mieszkam w irlandii i do pracy mam 30 km i zakręt na zakręcie