Jaki samochód do 50 tys.

27 Wrz 2009, 18:01

witam
postanowiłam kupić nowy samochód z segmentu B max do 50 tys. ale oczywiście im taniej tym lepiej i prawdę mówiąc liczę na jakąś pomoc bo po przesudiowaniu ofert mam starszny ból głowy:)
może grande punto a może peugeot 207 a może też seat ibiza. Auto ma służyć głównie do jazdy po mieście.
Opciej wyposażenia tych samochodów są porównywalne więc tym ciężej się zdecydować.
Ola
Ola_poz
Nowicjusz

Miejscowość: poznań
0

27 Wrz 2009, 19:10

Im taniej tym lepiej?! No to ja mam dla ciebie propozycję raczej nie do odrzucenia!Grande Punto czeka na lifting ,obecne egzemplarze już się kończą ale równolegle jest jeszcze produkowane Punto Classic ,czyli Punto z przed pojawienia się Grande Punto.Akurat niedawno przeglądałem porównanie obydwu modeli z silnikiem 1.2 /8V,wypadł remis z tym,że Punto Classic jest tańsze o ok.6000 zł,ponieważ jest lżejsze i chociaż słabsze o 5KM ma lepsze przyśpieszenie i minimalnie mniej pali,cena ok.36 tyś zł(Grande P.ponad 42 tyś zł)Jeśli masz ponad 180 cm lepiej będziesz się czuć w Grande P. jest to auto raczej dla wysokich osób,Punto Classic za to dla niższych ,jest także bardziej komfortowe na naszych drogach.Peugeot?!Mam tutaj dla ciebie Ola ciekawostkę ale tylko dla ciebie ,innych użytkowników proszę o nie czytanie tekstu bo to temat na inne czasy! :wink: Masz Peugeota 207 w ofercie ale także 206-tkę + z tak radykalnym liftingiem nadwozia,że nie wiadomo ,który jest następcą którego a 206 + jest tańszy o 4100 zł :wink: Widziałem obydwa modele i sam nie byłbym w stanie określić ,który jest który ot tak z marszu! Tutaj też remis ,silniki takie same.207 1.4 kosztuje ok.50 tyś zł a 206+ ok 46 tyś.zł.Które autko ja bym kupił?!Punto Classic za 36.500 :grin: Pamiętaj o jednym ,Fiaty obecne i Peugeoty(wszystkie Francuzy) jakością i niezawodnością dorównują autom niemieckim ,tym najmniej awaryjnym,celujesz w autka wysokiej jakosci :!: O la :!: :grin:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
0

28 Wrz 2009, 07:21

Ahoj!
Co do tych Punto Classic - byłem w zeszłym tygodniu w salonie FIATa. Potwierdzam ich istnienie. Wyprzedają resztki z placów, bo już nie jest produkowany (info od dilerki).
35990 złotych - metalik, klimatyzacja, wspomaganie, poduszka psazera, przeciwmgłowe ...
Co do silników - Classic waży 875, a Grande prawie 1030 ... stąd też wachałbym się przed kupnem Grande Punto z silnikiem 65KM - a i 77KM może być "wołek".

Dla niedbających o prestiż jest też Dacia (czyli Renault z innym znaczkiem) - Logan (sedan) lub Sandero (heczbek). Najbogatsze wersje kosztują ok 37 tys. - są to (bardzo) duże samochody jak na ten segment. MCV (kombi) bedzie chyba za duży ...
Borys
Borys68

0

28 Wrz 2009, 17:23

Wydajesz dużo pieniędzy, a tak naprawdę masz małe, dupiaste auto. Za 50 tys. zł masz porządnego, kilkuletniego (3-4 letniego) kompakta. Auto większe, szybsze, oszczędniejsze i bardziej komfortowe.

Dobrze się zastanów czy koniecznie chcesz nowy egzemplarz.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

0

28 Wrz 2009, 19:04

No dobrze ale kilkuletni kompakt to np co? bo prawdę mówiąc nie mam bladego pojęcia zależy mi też żeby bez większego wysiłku mieścić się na parkingu w centrach handlowych np:)))) i dziękuje bardzo za rady :)
Ola
Ola_poz
Nowicjusz

0

28 Wrz 2009, 20:28

Np coś takiego:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł] o ile ten ostatni nie jest już za duży
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi z napędem hybrydowym - A6, A8 oraz Q5
    Audi wyznacza nowe standardy w technologii hybrydowej. Już w 1989 roku marka udowodniła swoje kompetencje w wykorzystaniu technologii hybrydowej dzięki projektowi technologicznemu - Audi duo. Pierwszy model produkcyjny - ...
    Jak polskie miasta wspierają elektromobilność?
    Cisza i dobra jakość powietrza – tego brakuje mieszkańcom wielu polskich miast. W odpowiedzi na ten problem coraz więcej samorządów promuje elektromobilność, ponieważ pojazdy elektryczne zapewniają transport ...

29 Wrz 2009, 06:35

[link do oferty na Allegro wygasł]
A może Bravo?
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005
0

29 Wrz 2009, 19:27

Daro, aleś Fursko zaproponował,Eksperci najwyżej ocenili ten samochód (podobnie jak Peugeota 207) za co?!Za wszystko,mieli tylko obiekcje do widoku do tyłu,i tylko tyle :!:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
0

30 Wrz 2009, 10:05

Ola_poz napisał(a):No dobrze ale kilkuletni kompakt to np co?

Opel Astra III
Ford Focus Mk2
Mazda 3
Volvo S40

oraz oczywiście kompakty premium:
Audi A3
BMW serii 1.

Można też dorzucić VW Golfa V ale ja bym tego nie kupował, już lepiej A3.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

0

30 Wrz 2009, 14:54

Borys68 napisał(a):Ahoj!
Co do tych Punto Classic - byłem w zeszłym tygodniu w salonie FIATa. Potwierdzam ich istnienie. Wyprzedają resztki z placów, bo już nie jest produkowany (info od dilerki).
35990 złotych - metalik, klimatyzacja, wspomaganie, poduszka psazera, przeciwmgłowe ...
Co do silników - Classic waży 875, a Grande prawie 1030 ... stąd też wachałbym się przed kupnem Grande Punto z silnikiem 65KM - a i 77KM może być "wołek".

Dla niedbających o prestiż jest też Dacia (czyli Renault z innym znaczkiem) - Logan (sedan) lub Sandero (heczbek). Najbogatsze wersje kosztują ok 37 tys. - są to (bardzo) duże samochody jak na ten segment. MCV (kombi) bedzie chyba za duży ...
Borys

Antyki polecasz...

Za 50 tysiecy mozna szalec :lol: Ale ja nie bede Cie przekonywal do 5-letniej A6 itd.
Moim zdaniem kwota jest wystarczajaca zeby poszukac czegos demonstracyjnego w salonie.
1) Bravo
2) nowe Polo
3) Lancer Sportback
4) Megane
5) Leon
6) Mito
7)308
8)C4
9)Ibiza
10)pro_ceed
10 sposobow na pogodzenie fnkcjonalnosci i designu
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ
0

01 Paź 2009, 13:57

Nie wiem czy za 50k wyjedzie z salonu każdym z tych aut co wymieniłeś. Za 50k opcji jest dużo. Jeśli chcesz kompakta to może zostaw sobie kieszeni kilka tysiaków i kup 2/3-letnie auto?
Helly
Początkujący

Miejscowość: Kraków
0

01 Paź 2009, 14:07

Helly napisał(a):Nie wiem czy za 50k wyjedzie z salonu każdym z tych aut co wymieniłeś. Za 50k opcji jest dużo. Jeśli chcesz kompakta to może zostaw sobie kieszeni kilka tysiaków i kup 2/3-letnie auto?

demowki spokojnie za to mozna dostac :mrgreen: Jak auto ma sluzyc nieco dluzej nie ma sie co zastanawiac nad uzywka
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ
0

01 Paź 2009, 19:24

PhantomASA1 napisał(a):Daro, aleś Fursko zaproponował,Eksperci najwyżej ocenili ten samochód (podobnie jak Peugeota 207) za co?!Za wszystko,mieli tylko obiekcje do widoku do tyłu,i tylko tyle :!:

Szkoda że przebijają jakością VW...
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005
0

02 Paź 2009, 19:01

Dziękuję bardzo wszystkim za pomoc logując się tutaj miałam nadzieję, że to ułatwi mi decyzję ale nie wiem czy zamiast zawężyć poszukiwania znacznie ich nie rozszerzyliście:)) poczekam jeszcze na nowe punto evo zobaczymy co to będzie za cudo bo z tego co zrozumiałam będzie w Polsce na początku listopada:)
Ola
Ola_poz
Nowicjusz

0