Jaki samochód do 8 tys? Pierwszy własny samochód. (nie kombi

12 Cze 2013, 15:28

http://www.autocentrum.pl/fiat/punto/ii/ - Twoje źródło informacji, reszta to fora i kluby Fiatowskie lub Punta, czy nawet stare wątki z tego forum.

Nie ma znaczenia dla wyposażenia auta czy jest ono poliftingowe czy przed. Ja osobiście wolałbym przedliftingowe ale z silnikiem 1.2 80KM i lepszym wyposażeniem, bo wygląd to kwestia gustu, a jednak to co jest wewnątrz jest znaczące dla komfortu podróży.

Stilo ok. 10 tys. w górę żeby kupić coś sensownego, ostatnio oglądałem Stilo 2/3d za 12 tys. zł i było całkiem przyzwoite.

Co do silników w Puncie 60-konnych. O ile jeździsz samemu lub z jednym pasażerem, to nie ma tragedii, szczególnie jeśli to pierwsze auto. Chociaż co prawda moment obrotowy pozostawia trochę do życzenia bo trzeba piłować, ale dynamiczna jazda jak najbardziej możliwa. Ja na co dzień mam do dyspozycji Golfa III 60 KM, Seicento 900 i Seata Ibizę bodajże 55 KM i każde z tych wydaje się zrywne.
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 09 06 2013
Auto: VW Golf
Silnik: 1.6 MPI
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2009

12 Cze 2013, 20:51

60konne Punto jest dobre po mieście ale też w trase pod warunkiem że jedziesz w 2-3osoby bo więcej to będzie tylko mordęga.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003