Gdybym szukał dla siebie (a sam szukałem w tym segmencie cenowym ale ostatecznie postanowiłem zostać przy obecnym aucie), to brałbym Focusa 1.6 najbardziej mi się podoba wersja 3 drzwiowa. Dlaczego? Stosunkowo tanie, mało awaryjne, dobra blacharka, ładny wygląd. W dodatku dość pojemne, komfortowe w trasie. Drugie miejsce jak dla mnie Vectra C, a trzecie mimo wszystko Citroen C4 w wersji VTS - Jakoś tak od zawsze kojarzy mi się z WRC i Sebastianem Loebem, wygląd mega, super zabezpieczony przed rdzą, dobre silniki - w tym 1.6 dobry silnik także pod LPG.
Wiesz co ciężko stwierdzić po ogłoszeniu, jak ogólnie widać na zdjęciu że elementy są dobrze spasowane, auto nie ma dziesięciu różnych odcieni, nie jest jakieś zapuszczone a przez telefon sprzedający wydaje się rzetelny to trzeba pojechać obejrzeć. Przy C4 pobaw się wszystkim w środku, zobacz czy cała elektryka działa szyby, zamki, czy
kontrolki się nie palą, wyświetlacz czy działa i tyle. Tam też nie ma jakiejś filozofii normalne auto tylko ja kto francuzy - czasem nieco kapryśne.
![Szczęśliwy :D]()