Jaki samochód do 8 tysięcy

07 Maj 2020, 03:06

Witam podjąłem ostateczna decyzję i chce kupić citroena C4 do 8000 tysięcy znalazłem takie egzemplarze i proszę o opinię na temat ogłoszeń

[link do oferty na Olx wygasł]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Ostatnio edytowany przez mike, 07 Maj 2020, 09:59, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Możesz bez problemu kontynuować poprzedni temat
SpidiGonzalez
Nowicjusz

07 Maj 2020, 06:40

Obadaj sobie jeszcze Fiata Stilo 1.4 90KM. Do LPG jest OK. Sam samochód w utrzymaniu tani. Mogą denerwować pomniejsze awarie pierdół.
aple4
Początkujący

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Gorzów Wielkopolski
Prawo jazdy: 03 01 2008
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.0 TDCI 130KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2007

07 Maj 2020, 06:40

Przez internet stanu nie ocenisz
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

07 Maj 2020, 07:21

Ja bym się poważnie zastanowił nad tym [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

07 Maj 2020, 20:10

Gdybym szukał dla siebie (a sam szukałem w tym segmencie cenowym ale ostatecznie postanowiłem zostać przy obecnym aucie), to brałbym Focusa 1.6 najbardziej mi się podoba wersja 3 drzwiowa. Dlaczego? Stosunkowo tanie, mało awaryjne, dobra blacharka, ładny wygląd. W dodatku dość pojemne, komfortowe w trasie. Drugie miejsce jak dla mnie Vectra C, a trzecie mimo wszystko Citroen C4 w wersji VTS - Jakoś tak od zawsze kojarzy mi się z WRC i Sebastianem Loebem, wygląd mega, super zabezpieczony przed rdzą, dobre silniki - w tym 1.6 dobry silnik także pod LPG.

Wiesz co ciężko stwierdzić po ogłoszeniu, jak ogólnie widać na zdjęciu że elementy są dobrze spasowane, auto nie ma dziesięciu różnych odcieni, nie jest jakieś zapuszczone a przez telefon sprzedający wydaje się rzetelny to trzeba pojechać obejrzeć. Przy C4 pobaw się wszystkim w środku, zobacz czy cała elektryka działa szyby, zamki, czy kontrolki się nie palą, wyświetlacz czy działa i tyle. Tam też nie ma jakiejś filozofii normalne auto tylko ja kto francuzy - czasem nieco kapryśne. :D
Ronal123
Początkujący

Zdjęcia: 16
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Mitsubishi Space Star
Silnik: 1.6 98KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

07 Maj 2020, 21:57

Wygląda fajnie ale dużo bardziej podoba mi się c4 jestem na nią napalony raczej zdania nie zmienię wygląd i środek mega mi się podoba mimo że alfa to fajna propozycja
SpidiGonzalez
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi SQ5 TDI exclusive concept
    Audi SQ5 TDI, dzięki mocy 230 kW (313 KM), staje się najwytworniejszym modelem serii Q5 i równocześnie pierwszym w historii Audi modelem S z silnikiem diesla. Tę nową serię quattro GmbH cechuje nie tylko dynamika. ...

07 Maj 2020, 22:38

Przez to forum kupiłem alfę chociaż byłem sceptycznie nastawiony do tej marki poprzez opinie. Lecz moja 147 w czerwcu będzie miała 2 lata od zakupu. Z serwisu to były jedynie klocki, olej i jedynie progi robiłem dla świętego spokoju. Jeździ się tym autem bardzo dobrze, ten model świetnie się prezentuje z tego co widzę także przemyślałbym opcje
fifarafaaa
Nowicjusz

Prawo jazdy: 13 04 2012
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Nie mam

07 Maj 2020, 23:44

W sumie wygląda nawet bardzo dobrze kupiona u dealera w Krakowie zadbana serwisowana w jednym miejscu ten przebieg bardzo mocno podejrzany no ale cóż zobaczę jeszcze fajna propozycja ale narazie to jestem mega nastawiony na C4 tylko nie wiem co sądzić o tych ogłoszeniach
SpidiGonzalez
Nowicjusz

08 Maj 2020, 10:11

Na przebieg nie ma co patrzeć tylko na stan w tym budżecie.
fifarafaaa
Nowicjusz

Prawo jazdy: 13 04 2012
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Nie mam