REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
PustySłoik napisał(a):I wykminiłem sobie leasing, bo mam opcję przejścia na jednoosobową działalność w pracy i może by zacisnąć pasa na 3-4 lata i pójść tą drogą... Problem w tym, że nie mam o nim pojęcia i prosiłbym Was o wypowiedź, czy w limicie 1200 już z podatkiem jestem w stanie ogarnąć coś w leasingu oprócz kompaktów?
PustySłoik napisał(a): w takim budżecie znajduje auta w okolicach 2007-2010 r. I trochę mnie to przeraziło, tyle czasu odkładałem i takie roczniki...
Potem można iść w górę, wykorzystując kasę ze sprzedanego poprzedniego auta. Ja tak robię.
Auto to tylko auto - są ważniejsze rzeczy w życiu (zdrowie, rodzina, lokum) i chyba lepiej mieć odłożoną kasę na nie niż na auto, które z dnia na dzień traci na wartości...
PustySłoik napisał(a):Takie pięcie się w górę też jest bardzo fajne, pytanie co ile trzeba zmieniać auto w takim przypadku średnio, żeby poprzednie dawało realnie jakąś sumę? Pewnie zależy od auta, ale jak to było u Ciebie?
andrewb25 napisał(a):.wybrałbym używkę za 25 000zł czy wiecej za gotówkę i zamortyzował go w jak najszybszym czasie i po jakimś czasie znów to samo.
andrewb25 napisał(a):wybrałbym używkę za 25 000zł czy wiecej za gotówkę i zamortyzował go w jak najszybszym czasie i po jakimś czasie znów to samo.