Jaki samochód kupic? 4.5 tyś złotych z silnikiem do 1.2 Benzyna

12 Lut 2019, 10:39

Dzien Dobry! Witam wszystkych! Mam na imię Paweł, jestem z Ukrainy. Jade w tym tygodniu do Polski, chce odwiedzić moich przyjacieli w okolicah Warszawy. Mam lot
do Bydgoszcza, gdzie chce kupic samochód. Czytałem że mogę dostać po zakupie tablice rejestracijne czasowe, czy ktoś wię na ile czasy ich dają? Zamierzam być w Polsce kilka dni + jeszcze długa kolejka na granice, też chyba pare dni.

Dzienkuje jeszcze raz)) że przeczytali to wszystko, teraz mam kilka pytan samochodowych. Mam Bydżet +- 4.5 tyś złotych. Szukam czegoś niedrogiego z śilnikiem 1.0 - 1.2 Benzyna. Jeżeli więcej to będzie bardzo drogo zarejestrować ten samochód u mnie w Kraju.
Znalazłem kilka ofert:

[link do oferty na Olx wygasł] Daewoo Kalos 1.2

[link do oferty na Olx wygasł]
Daewoo Matiz 0.8 czy naprawdę mogę być taki nizki przebieg?

Renault Twingo 1.2 ma skórzaną tapicierke ale czy jest drogi w ekspluatacji?

Dzięnkue) Będe czekał na wasze odpowiedzi))
PawelzUkrainy
Nowicjusz

12 Lut 2019, 11:55

W sumie wszystkie wydają się ok, za taką kasę to i tak kwestia obejrzenia na żywo i kupno najlepszego z nich :wink: zwróć uwagę czy nie są bardzo zardzewiałe (zwłaszcza Matiz i Aveo)
PawelzUkrainy napisał(a):Daewoo Matiz 0.8 czy naprawdę mogę być taki nizki przebieg?
możliwe, bo w Polsce czarne tablice były do 2000r, a obecnie takie auta sprzedawane są przez pierwszych, zazwyczaj starszych właścicieli, którzy nie jeździli za dużo
PawelzUkrainy napisał(a):Renault Twingo 1.2 ma skórzaną tapicierke ale czy jest drogi w ekspluatacji?
nie jest awaryjny, to prosta konstrukcja bez żadnych udziwnień technicznych :ok:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

12 Lut 2019, 18:16

Dzienkuje za odpowiedż)) Pisałem do tych Panów, chyba nikt nie wie o tych tablicach tymczasowych i jak ich otrzymacz.

A jesze pytanie, czy nie sprzedaje samochodu dobrego i niedrogiego pryjacieli lub kollegi w okolicach Bydgoszcza?))

A jeszcze co powidziecie o takich samochodach, jest pojemnoś silnika 1.6, to znaczy drogie opłaty będą, ale może coś lepiej można znależć

Rover 25? [link do oferty na Olx wygasł]

VW Golf cabrio
PawelzUkrainy
Nowicjusz

12 Lut 2019, 21:39

Rover raczej powypadkowy, a VW trochę tani - zainwestował tyle pieniędzy i już sprzedaje? Trochę dziwne

Swoją drogą - po co męczyć się z tablicami tymczasowymi? Jeśli będziesz mieć umowę kupna/sprzedaży lub fakturę VAT, to możesz jeździć na tablicy polskiej. Sprzedałem swego czasu auto Twoim rodakom i nie bawili się w zmianę tablic
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

13 Lut 2019, 00:02

Mówisz że chcesz silnik max 1.2 bo więcej będzie drogie OC a teraz wrzuciłeś 1.6... :o
Co do tablic to tak jak mike wspomniał możesz śmiało jeżdzić na naszych tablicach,pare razy gdzieś przypadkowo czytałem o kupnie auta przez Ukrainców i nikt nie bawił się w zmiane tablic.

Tutaj masz ciekawego Civica [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ewentualnie taka Thalia [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

14 Lut 2019, 18:46

Dziękuje za odpowiedzi)))

Chodzi o tym że u nas zmienili się przepisy, wcześniej było tak że jeżdzili na tablicah PL,) teraz jest koniecznie potrzebne te czerwone tymczasowe, że jest pojazd wyrejestrowany w Polskie. Jak w Niemcah, kupują tę czasowe tablicę.

A silnik 1.2 to nie OC a opłaty skarbowe
PawelzUkrainy
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept Gran Coupé 2010
    BMW Concept Gran Coupé to połączenie luksusu i elegancji z wyjątkową dynamiką. Pojazd studyjny łączy w sobie sportowy charakter sedana oraz komfort klasycznego Gran Turismo, tworząc mieszankę najlepszych cech estetycznych ...