REKLAMA
Dzień dobry,
od razu przyznam, że się nie znam.
Po feralnej przygodzie z VW Fox 2006 (igła!!! sprowadzana z Niemiec, silnik 1.2 55 kM) nadszedł czas na zakup czegoś z:
-klimatyzacją
-silnikiem 1.4-1.6 benzyna, który będę mogła przerobić na gaz, gdyż codziennie jeżdżę w korkach do pracy i z pracy, ale też chciałabym, żeby silnik miał na tyle mocy, abym śmiało mogła pojechać w roadtripa po Europie i nie bać się, że silnik umrze jadąc ponad 150 km/h (silnik 1.2 się przegrzewał),
-koniecznie hatchback,
-gabaryty, które nie będą utrudniać mi jazdy po mieście i parkowania w dziuplach ale większe od vw foxa (1000kg), żebym przestała się bać, że mnie zdmuchnie na autostradzie.
Rocznie robię ok 20 tys km, głównie po mieście, weekendowo w trasy (150km), ale miło by było ruszyć w świat i nie obawiać się temperatur, lub też w razie potrzeby rozłożyć siedzenia i się przespać w samochodzie. Auto może być 3-drzwiowe, gdyż głównie jeżdżę sama/we dwie osoby.
Czego nie wymagam od auta:
- elektronicznych bajerów i elektrycznie sterowanego wszystkiego co się da, im mniej rzeczy do popsucia tym lepiej
- jazdy w nadświetlnej.
Przyglądam się Audi A3/VW Golf 5 i na tym moje poymsły się kończą. Nie zależy mi na roczniku i marce, nie szczędzę na serwisowaniu, ale tym razem chcę sama zdecydować, co zostanie mi wciśnięte.