Nigdy nie rozumiałem, nie rozumiem i nie zrozumie ten idiotyczny wymóg przebiegu i mam prawo im to wytykać, bo przez ich ignorancje rynek samochodowy w Polsce jest jaki jest. Przez nich m.in. znajomy miał problemy ze sprzedażą auta -wysoki przebieg, nie chciał kręcić.
Trzeba oceniać stan techniczny auta, bo cyferki nic nie dadzą.
Ok kupie diesla np w Niemczech, przebieg 150tys, potwierdzony itd, który faktycznie ma przejechane te 150tys, tylko że w mieście...
Albo autko z małym silnikiem katowane na autostradzie...
Zgadzam się, przebieg jest ważną cechą, która MOŻE wskazać mniej więcej ogólny stan auta, ale nie powinna być głównym wyznacznikiem przy kupnie, raczej potwierdzeniem faktycznego stanu auta. Auto z 125tys przebiegiem z poprzecieraną do błysku kierownicą i popękaną skórą? Są takie perełki.
Tomekdk, nie wiem czy byłeś na innych forach, ale jeśli jest tam dział "wejdź zanim założysz nowy temat", to ludzie tam wchodzą i czytają.
Tutaj mają to w 4 literach. Jakby weszli tam i poczytali tematy, to by mieli już "minimalne pojęcie".
wejdz-tu-zanim-zalozysz-nowy-temat-vf549.htm Po to ktoś poświęcił swój czas, by wytlumaczyć podstawowe zagadnienia pojawiające się przy kupnie auta, by nie padały ciągle te same pytania, lub tematy w stylu "Szukam golfa 5 1.9 tdi do miasta, 8tys przebiegu rocznie, przebieg auta 180tys max". Mimo to padają, bo ludzie są ignorantami. Chociaż w dzisiejszych czasach wszyscy idą na łatwiznę, bo łatwiej zadać pytanie, niż samemu poszukać odpowiedzi. Lenistwo należy wytykać, bo gdyby wszyscy ludzie byliby leniwi to dalej żylibyśmy w jaskiniach.
Rozumiałbym jeszcze, jakby nie było tego działu "wejdz zanim napiszesz nowy temat". ALE ON JEST! I tam jest ładnie wytłumaczone. Ale nie, po co wejść, nie mam czasu, nie obchodzi mnie to, lepiej spytam bo tak.
Ja nie wytykam niewiedzy, tylko wytykam lenistwo.
Chociaż moja wypowiedź jest bezsensu, bo i tak będą się dalej pojawiać takie tematy. Jakby moderatorzy kasowali tematy niezgodne ze "wzorem" lub wskazujące, że osoba ewidentnie nie przeczytała tego, co miała przeczytać przed założeniem tematu, to bylby jakiś porządek. A tak słowa na wiatr i tyle.
ps
Dziewczyny też pytasz jaki mają przebieg?
Np Ona powie, że miała tylko jednego faceta. Jak to sprawdzisz? No nie da się. I tak jest ze wszystkim w życiu.
Jeśli moją wypowiedź uważasz za chamską, to współczuje Tobie surfowania po internecie. Nawet nie wiem co było w niej chamskiego, Janusz ładne imię, podobnie jak Andrzej.
Pozdro