Jaki samochód? mam mętlik

08 Lis 2008, 13:58

Chciałabym kupić samochód do 10 000 zł. Najlepiej jakiś mniejszy.
Zastanawiałam się nad Oplem Corsą, VW Lupo, Renault Clio, Peugeotem 206.
Dobrze, by było, żeby względnie mało palił, no i był w miarę tani w eksploatacji.
Teraz mam Matiza i od roku co miesiąc coś się dzieje, muszę się pozbyć tego badziewia jak najszybciej.
Co warto kupić, co zdecydowanie omijać? Najlepiej by mi pasowało autko sprowadzone, jeszcze na zagranicznych tablicach.
estre
Nowicjusz

08 Lis 2008, 19:23

ja tam moge polecic lupo, corse i jeszcze polo, tamte francuzy wcale nie beda lepszego do Twojego matiza :)
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

08 Lis 2008, 22:27

Do 10 tysięcy znajdziesz zadbaną micrę albo almerę, a wiem, że kobietom podobają się te auta ;) No i awaryjność tych modeli jest niska, a co za tym idzie - mniejsze koszty eksploatacji
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

08 Lis 2008, 22:35

A co myślisz o VW POLO?
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

08 Lis 2008, 23:17

Tez moge Ci polecic VW Polo, autko jest bezawaryjne, malo pali, a czesci tez nie sa drogie, tylko trudno teraz znalesc zadbany model...
Francuzow omijaj z daleka...
K.I.T.T.
kitt87
Nowicjusz

Miejscowość: STB

09 Lis 2008, 16:43

Polo też wchodzi w grę. Na razie mam oko na dwie Corsy całkiem fajne. Właśnie sprowadzone. Oba rocznik 2000, cena ok. 10 tys. z klimą, centralnym zamkiem, abs i jeszcze innymi bajerami.
Dziś byłam na giełdzie ale niestety nic ciekawego nie było. Opchnęłam tylko tego Matiza :wink:
estre
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Pierwsza litera w alfabecie Lexusa to "F"
    Był rok 2006 i od premiery Lexusa IS drugiej generacji minęło kilka miesięcy. Dlaczego zatem Lexus testował nowego IS-a skrytego pod kamuflażem? Dziennikarze motoryzacyjni zauważyli, że coś się święci, kiedy zaczęły się ukazywać ...

09 Lis 2008, 18:24

ale te corsy co widziales na giełdzie to juz corsy C były czy B jeszcze?
bo jak B to stanowczo za wysokie ceny :)
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

09 Lis 2008, 18:31

Szukam czegoś podobnego, nawet założyłem nowy wątek... Ponoć Corsę C najlepiej jest brać z silnikiem 1.2 - pali około 6 litrów, nie jest bardzo awaryjna, lepsze osiągi niż przy 1.0
bogdan85
Nowicjusz

09 Lis 2008, 18:40

To były Corsy B i nie na giełdzie a w ogłoszeniach, sprowadzone.
Corsy C były dużo droższe
estre
Nowicjusz