REKLAMA
Witam, jako ze niedlugo odbieram swoje prawo jazdy zaczalem szukac swojego pierwszego wozidla. Mam nadzieje ze naprowadzicie mnie na wlasciwe tory i troszke pomozecie.
$Budżet$ - Skromne badz nie 12 tys zl, najlepiej na wszystko wiec na auto powiedzmy 10-11 tys, no chyba ze cos konkretnego to moze bd w stanie dorzucic co nieco.
Rejon - Zielone Lubuskie, najlepiej do 100km od Zielonej Góry badz Świebodzina (Jezus itp, wiecie)
Użytkowanie- +/- 15tys km rocznie, glownie dojazd do pracy po 4-5km w jedna strone, przejazdzka po miescie, wyskok nad jeziorko 15km w jedna strone, i ze 2 razy w miesiacu trasa po 50 km badz 100 w jedna strone, w wakacje jakis wypad 300+ nad morze.
Z wlasnych potrzeb to wiadomo, klimatyzacja, upieralbym sie przy automatycznej (kwestia wizualna ale i praktyczna)
Silnik raczej benzyna do 2.0 co by mnie oplaty nie zjadly, moze dobrym rozwiazaniem bd gaz, wiec i zeby sie silnik pod niego nadawal.
Ogolnie to elektryczne lustra, szyby, fajnie by bylo jakby to bylo 4-5 drzwi ale to nie mus, coupe tez wchodzi w gre.
Przegladajac oferty widze ze jest duzo ofert w tej cenie, ale ktore sa dobre a ktore sa zajezdzonymi gratami to nie mam pojecia.
Z tego co mi sie spodobalo to jakis ford mondeo mk3 badz astra g, a moze jakies audi.