Jaki samochód polecacie kupić do 10 000 zł?

28 Mar 2021, 18:35

Cześć,
Czy moglibyście doradzić w zakupie samochodu osobowego do 10 000zł?
Przeglądam różne portale z samochodami, czytam opinie i głowa mi pęka od nadmiaru informacji. Do tej pory pod uwagę brałem: peugeot 206,307, volkswagen polo IV po lifcie, seat leon, ibiza, fiat punto i jeszcze parę innych by się znalazło.

Samochód głównie będzie służył mi na dojazdy do pracy. Dziennie będę robił jakieś 60 km. Zależy mi na niedużym samochodzie najlepiej z silnikiem benzynowym. Moja wiedza na temat samochodów jest niewielka więc mam nadzieję że pomożecie mi coś fajnego wybrać oraz nakierować na jakich samochodach się najlepiej skupić a które od razu wykluczyć.

Mogę dodać że pochodzę z okolic Rzeszowa (woj. podkarpackie) i rejon poszukiwań chciałbym ograniczyć do 100 km od tego miasta.

Z góry dziękuję za wszelką pomoc :)
Honi
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 6-2018
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Seat Ibiza III
Silnik: 1.4 86 KM, BXW
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

30 Mar 2021, 21:20

Seat lub Fiat wrzuć ogłoszenia które rozważasz to ocenimy, co do zasady nie ma większej różnicy jaki wybierzesz model, jeżeli będzie w dobrym stanie to posłuży, jeżeli będzie odpicowany trup to będziesz kląć
fate
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: krs/wwa
Prawo jazdy: 0- 0-2007
Przebieg/rok: 13tys. km
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Samochód wyścigowy niejedno ma imię
    Samochody wyścigowe to bardzo pojemna kategoria. Mamy w końcu otwarte auta Formuły 1, zaawansowane prototypy startujące w wyścigu Le Mans 24h czy konstrukcje bazujące na modelach, które znajdziemy w zwykłych salonach ...