REKLAMA
Witam , od dluzszego czasu przymierzam sie do kupna nowego samochodu, mam na niego tak 40 tys. ale nie zarabiam 5tys miesiecznie zeby tez co kilka miesiecy dokladac do samochodu kilka tys. dlatego potrzebuje samochodu w miare malo awaryjnego. Osobiscie jezdze dosc starym 98r. vectra B 2.0 diesel. Mialem kilka typow.
Vectra C
Honda civic (ufo)
Golf V, VI
Ford Mondeo MK4
Peugeot 407
po kilku ogledzinach i przeskanowaniu interneto , oraz rozmowach z kumplem handlarzem itp. zostalo mi kilka typow. Mianowicie wiem tyle:
Vectra C - jak za ta cene to raczej sie nie oplaca , patrzac na wyposarzenie itp. to dosc kiepsko patrzac na pozostale modele, ale kazdy opel tak wyglada i ma to swoja klase.
Honda civic - Podobala mi sie od momentu wejscia na rynek , ta deska rozdzielcza itp. po prostu bardzo mi sie podoba , ale drogie sa w niej naprawy z tego co sie dowiedzialem .
Golf V- to najlepszy 1.9 TDI 105km ,
Golf VI- tutaj jest kilka silnikow, 1,6 TDI 105 km , 2.0 TDI 110, 140 km i nie wiem ktory bylby najlepszy, jednym slowem mowiac to V i VI to prawie to samo , patrzac tez pod wzgledem wyposarzenia to jest calkiem calkiem w tej cenie .
Ford Mondeo MK4- drugi po Hondzie , ktory najbardziej mi sie podoba. Tylko nie wiem jaki silnik 2.0 140km czy inny aby byl najmniej awaryjny . Czytalem tez ze najbardziej traca na wartosci te samochody, ale patrzac np. Golfy VI to az tak duzo nie traca patrzac na nowe samochody, co prawda Golfy bardziej trzymaja swoja cene . Slyszalem tez ze tutaj sa problemy z wtryskami czy kolem zamachowym nie wiem jak to jest naprawde.
Peugeot- odrazu mi odradzili poniewaz jak zacznie sie psuc to juz lawinowo .
Dlatego nie wiem co teraz zrobic i jaki kupic zebym byl zadowolony , nie ukrywam lubie duze samochody dlatego tez takie a nie inne wybory.
Prosilbym o jakas pomoc , aktualnie najbardziej bylbym za Mondeo .