Jaki samochód terenowy na co dzień i w teren

11 Wrz 2014, 17:38

Witam,

Potrzebuje samochodu terenowego którym będę mógł się poruszać na co dzień do pracy i po pracy w trudne tereny przy rzekach i zbiornikach jako że lubię łowić. Często jest grząsko są duże koleiny i nie mogę tam dojechać swoim obecnym samochodem.

Najtańszą opcją wydaje się być łada niva. Zastanawiam się też nad Suzuki Vitarą ? Co jeszcze można znaleźć w tej cenie nadającego się od razu do jazdy.

Wymagania od auta to na chodzie i jak najmniej rdzy. Mogę dołożyć spokojnie 2tys na remont ale taki nie pilny żebym wcześniej mógł jeździć.

Kwoty o jakich myślę albo jakie wydają mi się w tej chwili odpowiednie to 3 do 6tys zł za sprawny samochód.

Pozdrawiam
xemon
xemon
Obserwowany

Auto: Brak

15 Wrz 2014, 08:28

za 3-6 nie znajdziesz w pełni sprawnej terenówki nadającej się do jazdy na codzień
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

16 Wrz 2014, 11:22

Łada na co dzień nie jest specjalnie komfortowym autem.
Error404
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 19 06 2003

15 Paź 2014, 14:45

poleciłbym Ci Patrola, ale to nie ten przedział cenowy. W tej cenie ciężko będzie znaleźć coś sensownego i na chodzie
Basta
Nowicjusz

Auto: patrol

17 Paź 2014, 11:50

No Pajero to raczej nie ta cena.
Chyba tylko jakieś Suzuki wchodzi w grę. Ew. można poszukać jakiegoś Nissana Terrano II/Forda Mavericka. Ale w tej cenie to rzadkość
Error404
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 19 06 2003

20 Paź 2014, 18:55

Witam

Ja również zalecam poczekać i uzbierać więcej. Sam przerabiałem samochody za kilka tysięcy i zawsze włożyłem drugie tyle żeby to jeździło. :)
marecki1965
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 05 1965
Auto: Zmota
Paliwo: Diesel
Typ: Terenowy