REKLAMA
Niedługo zamierzam kupić swój pierwszy samochód, kompletnie nie wiem jaka marka i jaki model. Zastanawiałem się nad kupnem Alfy Romeo 156 jednak znajomi wybili mi ten pomysł z głowy, jako powód podając drogą eksploatację samochodu(częsta wymiana części i padające zawieszenie w prawie każdym modelu przy przejechaniu 150k km+). Znalazłem się w "kropce". Fundusze jakimi dysponuję to około 6500 zł. Interesują mnie samochody raczej tych bardziej znanych marek(VW,skoda,audi(?)). Preferowałbym diesel albo benzyna+gaz. Rok produkcji 1996-2002. Silnik i km nie muszą być jakieś specjalne, raczej tak do jazdy po mieście. (2.0 maks)
Czy jestem w stanie kupić coś rozsądnego za tą cenę? Samochód może być 3 drzwiowy, bez różnicy. Na pewno nie kombi. Najbardziej do gustu przypadła mi mazda 626...
Z góry dziękuję za pomoc.
E: Napiszę w punktach czego oczekuję żeby było przejrzyściej :
1. Typ: hatchback / coupe / sedan
2. Silnik: diesel/benzyna+gaz/benzyna(w ostateczności)
3. Pojemność: 1.4+
4. KM: 75-120
5. Spalanie: ekonomiczne auta:) gaz maks 11/100, benzyna 8-9/100, diesel 7/100
6. Dodatki: el. szyby, wspomaganie, klimatyzacja itd. (im więcej tym lepiej , jestem młody i z chęcią podłubałbym sobie w samochodzie(jeżeli chodzi o ewentualne przyszłościowe DROBNE naprawy związane z elektroniką)
7. Rocznik: 1996-2002