Chce kupić auto z homolog. do odliczeń VAT-u

14 Sie 2012, 12:14

Witajcie,
Bardzo prosze o poradę.
Potrzebuję kupić auto na firmę, auto oczywiście osobowe ale chcialabym móc odliczać Vat. Vat od zakupu ( nie 6 tys ale cały) oraz potem od benzyny czyli musi miec homologację na ciężarowe.
Czy w świetle nowych przepisów istnieje jeszcze takie auto? :) W mojej sytuacji rodzinnej \-odpadają auta 2 osobowe ( dzieci siedziałyby w "przestrzeni ładownej" ;) i nie podoba mi sie ten "kląkier" Nissan Nawarra itp.
Pełno jest w necie ogloszeń sprzedam "auto z homologacją na cięzarowe" bo ma jakąs tam kratkę ale z tego co rozmawiałam z ksiegowym to musi byc ta przestrzeń ładowna, van itp.
Nie znam sie na tym dokładnie i dlatego prosze o pomoc.
Wskażcie jakies modele aut czy tez jest jakies inne wyjscie ?

Aha kwota do dyspozycji : do 90 tyś zł netto.

pozdrawiam
Anka
aneczkaa
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 1992

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Toyota TJ Cruiser, pomysłowy minivan i SUV w jednym
    TJ Cruiser, zaprojektowany z myślą o aktywnym stylu życia, podróżach i sportach outdoorowych, zadebiutował jako koncept ponad 2 lata temu. Teraz japoński magazyn Best Car donosi, że auto ma trafić do sprzedaży. W październiku ...