Jaki samochód

26 Lip 2016, 18:25

Witam wszystkich jestem nowy na forum tzn przed chwilką założyłem konto ale z tutejszych porad itp już korzystałem . Chciałbym się dowiedzieć jakie auto kupić najlepiej w przedziale 10-15tys. Przepraszam z góry że zakładam nowy temat bo takie już były ale każdy z nas ma inne wymagania dlatego postanowiłem założyc nowy .
Otóż w Sierpniu 10-20 wyjeżdzam do belgii do pracy wracam w Listopadzie i chciałbym zarobione tam pieniądze zainwestować w kupno samochodu . Wiem że mogę liczyć na minimum 10 tys zł lub więcej ( czasem może przedłużyć sie praca ) .

może napisze co mnie konkretnie interesuje

-hatchback/sedan
-najlepiej silnik : 1.8 bezynka mile widziane LPG
-jakieś fajne wyposażenie nie musi być z kosmosu klima automatyczna czy coś
-wytrzymujące nasze polskie drogi ...
Ogólem bardzo się napaliłem na Audi A4 B5 lift 1.8turbo ale wszyscy mówią/i piszą w internecie że bardzo słabe zawieszenie słyszałem że nie raz co sezon trzeba wymieniać i jest to koszt 1600 zł (porządna firma) co wy o tym sądzicie ?
Miko721
Obserwowany

Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Renault Megane I 1.6 90km
Silnik: 1.6 90km LPG
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

26 Lip 2016, 18:31

Może nie przesadzajmy, że w b5 wymieniasz co sezon zawias chyba, że dużo jeździsz po polskich dziurawych drogach jak jeździsz mniej piwiedzmy 10000 km rocznie to luzem wytrzyma Ci z 2-3 lata raczej chyba, że źle trafisz.
Ja polecam mondeo mk3 ale lpg tam nie założysz opel vectra c
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2010

26 Lip 2016, 21:08

dzięki za odpowiedź no swoją meganką zrobiłem 10tys w rok ale tamtym pewnie bym więcej jeździł słyszałem ze jak sie kupi dobrej firmy na ''L'' za 1600 papieru to z 60tys km wytrzymają
Miko721
Obserwowany

Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Renault Megane I 1.6 90km
Silnik: 1.6 90km LPG
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 1997
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota FT-1 - koncepcyjne dwudrzwiowe coupe klasy GT
    Podobno Akio Toyoda, prezydent Toyoty i entuzjasta sportowych samochodów, po raz pierwszy zetknął się z FT-1, kiedy projektanci z amerykańskiego studia Toyoty Calty Design posadzili go do gry Gran Turismo. Toyoda był ...
    Jak poruszać się po kierownicy?
    Prawidłowe ułożenie rąk na kierownicy ma zasadniczy wpływ na bezpieczeństwo jazdy, ponieważ właśnie dzięki niej kierowca ma kontrolę nad układem kierowniczym i zawieszeniem. Tylko prawidłowe trzymanie koła kierownicy umożliwia ...