Jaki samochód wg tych preferencji

20 Kwi 2008, 17:43

Siemka
Mam pytanie dotyczące samochodu którego mam w niedalekiej przyszłości zakupić.
Chciałbym coś w miarę ekonomiczne, cena musi sie zawierac w ok 10 tys
PLN, Zależy mi na jaknajwiekszej bezawaryjności kupując auto używane
(każde wymaga wcześniej czy później remontu itd itp) muszą być w miarę tanie i łatwo dostępne części. Co sądzicie o Oplu Astra, Fiacie Bravo czy VW Golfie (z tego co wiem ciężko trafić na golfa w dobrej formie) A może Suzuki Vitara??
paju001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Tarnów

20 Kwi 2008, 18:04

Witam;]

A co ty na te samochody?

Toyota Corolla
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Renault Megane

Nissan Almera

i coś takiego ale tego nieweźmiesz:D
VW Polo

z tego co ty poleciłeś to najlepiej by było Golfa ale tak jak mówiłeś są zjechane, a z tego co wiem to Bravo było awaryjne więc Astra;]
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

22 Kwi 2008, 14:46

Witaj Endrju ;)
ALMERA i COROLLA są chyba najmniej awaryjne ale zastanawiam sie teraz z racji tego że jeszcze nie mialem żadnego samochodu kupić coś taniego aby szkolić technike jazdy a później wsiąśc do czegoś reprezentacyjnego.
Co myślisz o Peugeocie 106 '95/96 Wersja przed liftingiem o pojemności 1500 cm3 w Dieslu?? za 350EUR +opłaty celne (1000pln) ?? proszę o opinie na temat tego samochodu.
paju001
Początkujący
Awatar użytkownika

22 Kwi 2008, 14:57

Autko dość przyjemne, po mieście naprawde fajnie się je użytkuje idealne dla kobiet, i dla początkujących kierowców.
fajny samochód do jazdy po mieście, w trasę sie raczej nie nadaje - jest małostabilny przy większych prędkosciach. Ciekawostka - widziałem 106 z przebiegiem 330 tyś a jeździł (i wyglądał) jak nówka - przez co wnioskuję że to wytrzymały samochód
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

23 Kwi 2008, 22:20

polecał bym jakies audi lub renault lagune z tego co wiem to astra bardzo szyblo rdzewieje i silnik tez jest tam nie za dobry a golfa to masz racje ze ciezko znajsc w dobrym stanie
wampir1717
Aktywny

Miejscowość: NY

24 Kwi 2008, 21:14

Wczoraj kolega przywiózł z Niemiec Toyotę Paseo z 1996 z pojemnością 1500cm3. Co sądzicie o tym autku? Jest ich mało, niewątpliwie będzie problem z częściami na pewno będą drogie ale to przecież Toyota. Che za to w okolicach 10-11 tys pln z opłatami . opłaca sie??
paju001
Początkujący
Awatar użytkownika

25 Kwi 2008, 00:15

Za ok 10tyś zł polecam Hondę Civic lub Toyotę Corollę. Renault będzie raczej się psuć, Fiat tak samo. Jak chcesz mieć mało do roboty z autem to szukaj japońca...
rządzić na drodze niekoniecznie znaczy być na niej najszybszym...
lukiwch
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych

25 Kwi 2008, 09:30

Jak kolega lukiwch: civic lub corolla. Polecam także polo z tym że musisz uważać żeby nie był choć trochę stuknięty, bo wtedy rdza zeżre autko. Pozdrawiam ;)
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice