Jaki samochód wybrać?

29 Sty 2009, 21:44

Poszukuje samochodu z silnikiem disel do 20 tysięcy złoty, zastanawiam się między wypatrzonymi przez siebie modelami : Volswagen Bora lub Passat, Toyota Avensis, Volvo S40, Ford Mondeo, Audi A4. Szukam samochodu oszczędnego, taniego w eksploatacji, bezawaryjnego i dobrego w długie trasy. Proszę o pomoc, ewentualnie proszę o własne propozycje
szafrański
Nowicjusz

29 Sty 2009, 22:12

Witam.
Wiesz co wszystkie podane przez Ciebie są bardzo dobrym wyborem ale moim zdaniem w to Volvo się nie pchaj.
Znajoma ma i pięknie całe progi rdza zjada.
Nie wierzyłem jak mi pokazała, chociaż bardzo dba o samochód.
Poza tym to autko rewelka, komfort, i w ogóle...
Mondeo to też niezły i komfortowy choć do Merca to mu daleko :)
Passat/Bora. Hmm... Lepiej Bora, Passaty nie dość że kradną to jeszcze są już tak oklepane... wszędzie pełno Passatów. Ale niezawodne.
Audi A4... Samo mówi za siebie.
Toyota Avensis super Autko ale jak trafisz na kiepski model to jak się będzie sypało to wszystko naraz lub po kolei.
Szefuncio wymieniał ostatnio w niej komputer pokł. i rozrusznik bo padł.
Tak więc zastanów się i czekamy na dalsze relacje.
stasiowski121

29 Sty 2009, 22:29

Dzięki za rade, ale po tym co napisałeś zawiodłem się na Volvo i Toyocie. Byłem gościem na innym forum i pisali tam, że samochody są niezawodne, a zwłaszcz toyota
szafrański
Nowicjusz

29 Sty 2009, 22:37

Słuchaj zależy jak trafisz :)
Ja co do Volvo S40 też baaaardzo się zawiodłem.
Miałem kupować takiego tylko kombii (V40) ale jak zobaczyłem znajomej to mi kopara opadła.
Toyoty są ogólnie niezawodne.
Tylko mówię jak się zacznie sypac to dużo naraz :)
stasiowski121

29 Sty 2009, 23:05

Jeżeli chodzi o S40 to ja mam inne opinie auto z '99 roku brak rdzy w przeciwieństwie do kolegi który coś o tym wspominał (zależy pewnie od egzemplarza). Silnik 2.0 140KM miałem sekwencję autko paliło miedzy 9 a 12 litrów gazu, prowadziło się dobrze, ogólnie komfort jazdy na plus. Ciekawostką jest to że S40 ma większy bagażnik od V40 sprawdzałem to osobiście :)
Dosyć drogie w naprawie tylne zawieszenie wielowahaczowe...
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

29 Sty 2009, 23:21

A co sądzicie jeszcze o Saabie 9-3 lub Mercedes C
szafrański
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ryzykowne rozmowy podczas jazdy
    Rozmowa przez telefon, pisanie SMS-ów podczas jazdy czy manipulowanie przy innych urządzeniach elektronicznych sprzyja dekoncentracji i roztargnieniu kierowców. Kiedy kierowca pisze SMS-a w trakcie jazdy, ryzyko ...