Jaki samochod wybrac??

25 Lis 2009, 09:40

psioter5 napisał(a):Dishman trochę wybiórczo czytasz bo przedtem podałem wystarczającą ilość powodów czemu ople to złomy więc czytaj całe posty. i nie twierdze że tylko VW są dobre ale to czołówka bez awaryjności, oszczędności i prostoty.

Wybiórczo?
psioter5 napisał(a):Opel to dziad GDYŻ PONIEWAŻ BO :
-tandetne materiały do wykonania wnętrz
-silniki to jakieś wynalazki z kosmosu tylko jedyne czego nie potrafią to pracować poprawnie
-budy próchnieją za szybko
- i najważniejsze.............. to opel

Dla Ciebie najważniejszą wadą Opla jest to, że jest Oplem.

Już mi się nawet nie chce tego komentować. Możesz sobie tak uważać, ale mam prośbę nie głoś już więcej takich herezji. Jak już to ograniczaj się do takich argumentów jak trzy argumenty nad tym "kwiatkiem".
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

25 Lis 2009, 11:00

Jeśli chodzi o opla to mam podobne spostrzeżenia. Często spotykam się z opiniami o awaryjności,drogie części i rdzewiejące podwozie. Na Twoim miejscu brałbym Golfa IV,solidny samochód,tanie części i dynamiczne silniki.
Alkomaty
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa

25 Lis 2009, 11:51

Dishman jeździsz oplem?
psioter5

25 Lis 2009, 12:40

psioter5 napisał(a):Dishman jeździsz oplem?

Jeżdżę Fiatem. Z Astrą II mam do czynienia cyklicznie, podobnie jak np. z Golfem IV.

Proponuję nie obniżać poziomu tego forum wypowiedziami, że największą wadą Opla jest to, że jest Oplem. Takie wypowiedzi to w piaskownicy. Bo tanie wino jest dobre, bo jest tanie i jest winem. Super.
Albo dlaczego Kaczyński był złym premierem, bo był Kaczyńskim.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

25 Lis 2009, 13:45

Dishman te forum i tak jest beznadziejne, tak samo jak i opel właśnie,
psioter5

25 Lis 2009, 16:43

Spoko - jest wiele innych, nie musisz się zmuszać do pisania akurat na tym.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Japońskich producentów hybryd czeka rekordowy rok
    W 2016 roku Toyota sprzedała na świecie 1,4 mln hybryd, zaś w tym roku jest na dobrej drodze do wyniku 1,5 mln egzemplarzy. Łącznie japońscy producenci, przede wszystkim Toyota i Honda, dostarczą w tym roku klientom prawdopodobnie ...
    Renault Supercinq GT Turbo
    W styczniu 1985 roku, czyli zaledwie cztery miesiące po wprowadzeniu Supercinq, pojawiła się wersja GT Turbo. Był to samochód o nowoczesnej stylistyce, innowacyjnie rozwiązanym wnętrzu i bardzo dobrych osiągach. Jak ...

25 Lis 2009, 16:53

a co myslicie o fiat punto II 1.9 JTD ????
zipek21
Nowicjusz

25 Lis 2009, 18:59

Bardzo fajny niedoceniany samochód. Świetny silnik ale kiepskie materiały i wykończenie wewnątrz. Wolałbym fiata bravo. O wiele lepiej wygląda w środku.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

25 Lis 2009, 19:18

zipek21 napisał(a):a co myslicie o fiat punto II 1.9 JTD ????

Ja mam takiego fiacika, z 85 konikami. Kupiłem go w lipcu od znajemogo, dałem więcej niż stoją na allegro ale dlatego że wygląda jak nówka i jest naprawde zadbany (odpókać)

Spalanie:

Jak jechałem na wakacje to na jednym baku, zanim zaczęła Palić mi się rezerwa zrobiłem 1050 km. Do baku wchodzi 49 litrów. Spalanie mi wyszło wtedy coś 4,19. W zimie jak nie mam żadnej trasy i auto się nie nagrzewa to spala 5-5,5 litra a czasami lubie przycisnąć zwłaszcza, że auto jak na taką małą bude idzie jak burza :)

Mogę udzielić więcej informacji jak jesteś takim wozidełkiem zainteresowany ;)
superges
Początkujący

Miejscowość: Śląsk