wiadomo, że im większa niezawodność, tańsza eksploatacja - tym lepiej
![Uśmiechnięty :)]()
Więc nie wiem co robią tu e90, suv'y a przede wszystkim e60
A tak poza tym
Accord ok, każdy silnik dobry, szczególnie diesel 2.2 (chociaż starsza wersja montowana w accordzie 7 zbierała nieco lepsze opinie)
Nie kupisz mazdy 6 III za taką kasę (chyba, że szrot od turka). Poza tym benzyniaki na bezpośrednim wtrysku więc montaż lpg nieopłacalny.
Baaardzo ciężko będzie kupić mazdę 3 III za taką kasę, Benzyniaki na bezpośrednim wtrysku więc montaż lpg nieopłacalny (moja 2.0/120 paliła średnio 6-7/100 w cyklu mieszanym).
Insignia - nie wiem co ludzie widzą w tym aucie, słabo się prowadzi, wykonanie nie powala, nadrabia chyba wyłącznie design'em. Fajne benzyniaki 1.4T (może być troszkę za słaby) i 1.6T. 2.0cdti od fiata również spoko
Astra jw
Avensis spoko
Co do aurisa to nie mam zdania, jeździłem przez jakiś czas firmową hybrydą, wykonanie nie powala.
Passata już jakiegoś znajdziesz, w tym przypadku wyłącznie diesel
Jetta to golf z doklejonym bagażnikiem także jak chcesz. Auto proste, niczym nie porywa. Benzyniaki do niczego, zostają wyłącznie diesle
W S60 koszty też do najniższych nie będą należały. Wszystkie silniki ok. Szczerze mówiąc to wolałbym dorzucić te 5k i szukać s60 II.
Ode mnie
Mondeo mk4 2.5T - auto duże i wygodne, silnik od volvo, lpg przyjmie bez problemu
AR159 1.9/2.4jtd, sprawdzone silniki, piękne auto
9-3, ciekawe auto, rzadziej spotykane na ulicy, świetne, uturbione benzyniaki (lpg bez większych problemów), świetne diesle 1.9 (ten sam silnik co w ar i insigni/astrze).
Nooo i przyszła pora na przeproszenie się z francuską motoryzacją bo autem, który ma najlepszy stosunek cena/jakość/rocznik/walory użytkowe jest Laguna mk3 2.0T
Ewentualnie popatrz jeszcze na C5 2.0/140.
Jeśli miałbym układać "pod siebie" to w kolejności od najbardziej preferowanego
Laguna/S60 II - przy dorzuceniu kasy
AR
9-3
Mondeo/Accord (ze wskazaniem na mondeo - silnik soft turbo, max moment w zakresie 1500-5000 - mam ten motor u siebie, bajka na trasie)
Avensis /Passat
Astra
Jetta