REKLAMA
Witam serdecznie,
Jako, że dotychczasowy samochód w naszej rodzinie idzie do kasacji potrzebny jest nowy i to na cito niestety. Dotychczas mieliśmy cordobę 1,9tdi "98 (cudowny samochód moim zdaniem)
Jakie mamy wymagania?
-Cenowo musimy się zamknąć w 9-10 tysiącach
-Było by miło gdyby samochód był 5 drzwiowy ale to nie jest konieczność.
-Ważne jest by samochód raczej mało palił i był raczej tani w eksploatacji. Będzie to samochód dla ojca do pracy oraz sporadycznie na wypady na narty ew za granicę.
-Samochód musi być w okolicach Rybnika (dalej niż GOP nie ma szans się zapuscić.)
-Nie ukrywam, że moja rodzina raczej nie dba o samochody. Ma być solidny i części tanie
Jako, że ja niespecjalnie znam się na samochodach a obiecałem pomoc postanowiłem przejrzeć trochę ogłoszenia i sam czegoś poszukać ale wybór jest kosmiczny a ja nie znam się wcale (jak zresztą cała reszta rodziny)
Oto co wygrzebałem:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do Tablica wygasł]
[link do Tablica wygasł]
[link do Tablica wygasł]
[link do Tablica wygasł]
Od tego może zacznijmy. Najbardziej widzi mi się albo diesel albo benzyna z lpg. To ostatnie autko bardzo mi się podoba ale mam obawy, że serwisowanie tego potwora może być drogie. Znajomy poleca mi japońce... kiedyś bardzo mi się mazda 626 podobała ale one ponoć średnio radzą sobie z gazem. Co poradzicie? Liczę na pomoc bo czasu niestety mamy bardzo mało a auto jest nam do egzystencji niezbędne
Pozdrawiam!