REKLAMA
cześć
"Kupuje samochód" juz od 2/3 miesięcy i nie mogę sie zdecydowac , mam srednio na niego 15-18tyś zł.
Allegro[otomoto] przejzałem juz tyle razy, ze obrzydło mi sie juz to szukanie, na poczatku szukania byłem pewien ze kupie autko w tej cenie takie jakie chce, ale im dłuzej szukałem tym bardziej zaczeło mi sie wydawać ze wymazony samochód zaczyna sie od 20/23 tyś a samochody, które wykykałem przed tymi kilkoma miesiacami wydawają sie jakies "nie takie" nie wiem czy to normalne czy coś ze mną raczej nie tak
Przejdę do sedna sprawy, oto samochody, które sa na moją kieszen i jako tako podobają mi się do czasu wymazonego vw polo z 2002r [moze kiedyś]
chodzi mi o pomoc jaki najlepszy z jakim silnikiem, mieszkam sam, jezdzic w nim będą 2 osoby max. ja i lala, 70% miasto, ekonomiczny to wazne bo 150/200 km. dziennie[poniedziałek-piątek], 2 drzwiowy, bajery w stylu klima, szyberdach itp. sprawa drugorzedna, wazna ilosc koni bo nie chce zeby mnie CC czy SC brał na swiatłach.
to chyba tyle
Opel corsa C -co o nim, jaki silnik, najblizej chaty są 1.0 16v, ale to chyba cienias z takim silniczkiem?
VW lupo tez fajny, tylko jaki silnik, na oku mam 1.0 chyba 55 koni, troche słaby?
SEAT ibiza przejsciówka "lifting" z 2000r, jaki silnik 1,4 1,6 ?
peugeot 206- troche babski i pełno tego, ale nie mając zadnego to i 206 moze być, 1.4 1,6?
fiat punto II , mysle o nim tylko ze ta deska taka fiatoska, taka kicha
VW polo przejsciówka rocznik 99/01 o to jest to autko nad którym zastanawiam sie najdłuzej i najczesciej , tyl jak golf 4, srodek jak lupo , ale z boku stare polo , no i mysle ze szybko straci na wartosci dzis jest za 18tyś ale juz po nim są 2 wersje nowszych polo, silnik 1.0 to porazka, mysle nad 1.4 chyba 60 koni co myslicie moze być?, nie jest to za mało w takim autku, dynamika jazdy i inne sprawy.
Za wszystkie błedy, sprzeczności i ortografie wielkie sorry
Będe wdzieczny za pomoc, tak w skrócie to najbardziej widze u siebie tą polówke, tylko ze z silnikiem co ma 75 koni, albo corse C 80 koni, tylko ze jedno i drugie jest do sprzedazy przewanie na drugim koncu polski a to bariera nie do przejscia
jeszcze raz dzienki za pomoc
acha nie piszcie ze honda civic, toyota yaris, clio itp. sa lepsze bo całkowicie mi sie juz pomiesza w głowie i zrobie jak kuzol doradził "kup golfa 3, pełno tego i będzie juz 8 przed blikiem"
pozdrawiam
mentor