Jaki sedan do 6000 zł?

10 Kwi 2011, 10:29

Witam chciałbym się doradzić. Otóż pytanie jak w temacie : Jaki sedan do 6000 zł? Samochód ma być rodzinny. Sprzedałem krótki czas temu swoją astrę i teraz pora kupić coś nowego. Chciałbym aby w wozie była klimatyzacja i wymagane 2 elektryczne szyby. Silnik do 1.8. Co poradzicie w tej sprawie?
Thexr
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

10 Kwi 2011, 10:46

Od siebie moge zaproponować

Ford Mondeo MK2 - 96r powinieneś kupić za ww kwotę. Kawał auta, bardzo wygodne i komfortowe miałem okazje takowym jezdzić i wspominam go bardzo dobrze.

Fiat Marea - auto stosunkowo młode, w miare wygląda, części tanie i ogólno dostępne. Za 6tysi coś sensownego powinieneś kupic

BMW 3 e36 - cięzko bd znaleść zadbany egzemplaż ale jak takowy znajdziesz to warto

Peugeot 406 - 96-97 rocznik kupisz za te pieniądze... z awaryjnością bywa róznie... nie wiem jak z cenami części i utrzymaniem

Opel Vectra B - tani, wielki, od groma części prosty w naprawie... ale to opel to z blachami może być róznie

na razie tyle mi do głowy przyszło :P Jak coś mnie najdzie to napisze
..::MUSCLE CAR FAN::..
ToM3Q
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Miejscowość: czeluść piekła

10 Kwi 2011, 12:30

Lanos
MlodyBarney
Początkujący

Miejscowość: Chorzów

10 Kwi 2011, 13:14

Seat Toledo 1L po lifcie, do 6tyś spokojnie znajdziesz, silnik 1.8 90KM wystarczająco dynamiczny, bardzo wytrzymała i bezawaryjna jednostka, a nawet jeśli coś by się sypło części tanie, auto przestronne z ogromnym kufrem, w wersjach polifotowych klima i 4x elektryczne szyby to raczej standard

tak dla przykładu [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
maro39
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Śląskie
Prawo jazdy: 0- 0-2008
Auto: Mazda 626 GF 2.0 136KM

10 Kwi 2011, 13:51

Daewoo Nubira,dla rodziny wsam raz,silnik 1.6 Ci wystarczy,jest dynamiczny i nie złopie dużo,opcjonalnie jest wspomaganie,el.szyby i nawet klima.
np [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

10 Kwi 2011, 19:40

zapomiałem o Nubirce :razz:
no przyłączam sie do propozycji Barola, kumpel miał nubire i nie narzekał dobrze mu sie sprawowała. W sumie za małe pieniądze ma się kawał dobrego auta. Nawet jak coś się posypało (głownie drobiazgi) części tanie i ogólnodostępne a co najwazniejsze nubirka dobrze się sprawuje na LPG.
..::MUSCLE CAR FAN::..
ToM3Q
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Miejscowość: czeluść piekła

10 Kwi 2011, 19:52

Renault Thalia(czy jak to sie pisze) lub Dacia Logan moze? No ale za duze to autka nie sa.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

10 Kwi 2011, 21:33

Thalia i Logan to chyba nie za te pieniądze.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback

11 Kwi 2011, 17:59

Kupiłem kilka dni temu Mondeo mk2, póki co bardzo wygodne i przestronne auto ( więcej miejsca nawet niż w Volvo V40 ), silnik 1.8 akurat mam w dieslu ale jedzie bardzo przyzwoicie. Tylko w niektórych miejscach są małe ogniska rdzy, to jest bolączka. Oprócz tego Vectra B godna polecenia
havoc
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
Auto: Porsche 911 Carrera 4 GTS
Silnik: 3.8 408 KM
Typ: Sport/Coupe

11 Kwi 2011, 22:48

może omega b komfort i bezpieczenstwo tylko ze to duza maszyna i silnik 2.0 min.
Papież? A ile on ma dywizji?

J. Stalin
emilo222
Aktywny

Miejscowość: kuj-pom inowrocław