Spory dylemat, szukam pomocy!

10 Kwi 2011, 20:05

Kupiłem jakiś czas temu peugeota 307sw, fajny samochód, duży, przestronny, baaardzo twarde zawieszenie :) (jeździłem wcześniej miękkim niemcem). Przyszedł czas, bym kupił coś dla siebie. Wcześniej był spory zastrzyk gotówki, ale poszło na coś innego i zostało mi około 16k. liczę się z tym, że samo auto może kosztować około 15 tys. czyli kwestia gotówki wyjaśniona.
Zastanawiałem się nad dieslem, ale czy jest sens, skoro dziennie robię 30-max50 km (w miesiącu do 1000km, a w roku do około 14-15 tys. km) ? Może lepiej jakąś benzynkę? myślałem o silniku 1.6 - 1.8 ? Teraz tylko jaki typ.

Mam kilka ..
Zawsze chciałem mieć mazdę 323f z 98roku w tej wersji luxury, ale tam jest motor 1.5 ponoć bardzo awaryjny i sporo pali, dlatego chyba z niej rezygnuje.
Jakiś miesiąc temu jechałem oplem astrą bertone 1.8 i naprawdę fajny samochód. Niezłe spalanie, nieprzeciętne osiągi, baaaaaaaardzo ładny samochód, świetnie się prezentuje, bardzo mi się podoba!
Golf oklepany, a3 nie chcę i chyba więcej zastrzeżeń nie mam.
Co byście mi polecili? a jestem bardzo ciekawy Waszej opinii nt. bertone !!!

pozdrawiam !!
pjngwjn
Początkujący

Miejscowość: Łódź

11 Kwi 2011, 15:51

Na temat bertone nic Ci nie powiem, bo nikt z moich znajomych nie posiada, a sam też nie miałem styczności z tym autem.
Proponuję Accorda VI generacji:
[link do oferty na Allegro wygasł]
Auto niezawodne, a do tego wciąż się ciekawie prezentuje. Z tym, że jeśli zakładasz LPG to nie bardzo, bo VTEC nie lubi gazu.
Może warto rozejrzeć sie jeszcze za Mondeo ?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

11 Kwi 2011, 19:40

Ta honda poprostu ślicznie wygląda !! Słyszałem, że vteki nie palą aż tak bardzo dużo przy spokojnej jeździe, ja raczej taką jazdę prezentuję, choć założę się że każdego korci 130km pod butem! poza tym dźwięk vtec to poezja!
To mondeo jakoś mniej mi się podoba, mimo, że jest młodszy..

fajna propozycja, a jak tam z częściami? jaka dostępność, ilość zamienników, cena???
pjngwjn
Początkujący

Miejscowość: Łódź

11 Kwi 2011, 21:39

teraz przyszłość jest w LPG najlepiej kupić z młodą ig auto lub założyć bo benzyna i ON latem ma być po 5.50-6.00zł więc proszę liczyć
Papież? A ile on ma dywizji?

J. Stalin
emilo222
Aktywny

Miejscowość: kuj-pom inowrocław
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SEAT Toledo - nowy, elegancki i nowoczesny
    Nadchodzi nowy SEAT Toledo. Dynamiczny i elegancki na zewnątrz, nowoczesny wewnątrz, napędzany wydajnymi i oszczędnymi jednostkami TSI i TDI i wyjątkowo praktyczny sedan o sportowej aparycji. Czyli potwierdzona za sprawą ...