Jaki Sedan/Hatchback do 15 tys. i w dodatku z okolic Radomia

20 Lut 2015, 22:19

pkc napisał(a):Śmieszna jest dyskusja z kimś, kto coś gdzieś widział i słyszał, ale nie sam tego nie sprawdził i wie najlepiej. Bo przecież znajomi mają...
Twoje posty są dość... śmieszne :D
To naturalne i nierealne, aby mieć wszystkie modele jakie kiedykolwiek wytworzył człowiek czy też maszyna. Forum byłoby monotematyczne. Moglibyśmy wypowiadać się tylko w tematach aut tylko takich, które mamy ( pewnie gdybyś był adminem wprowadził byś taką zasadę, za jej złamanie byłby ban...). Jednak od czego są jakże wzniosłe i ważne dla naszego codziennego życia wynalazki, jak np. Internet, prasa branżowa, telefonia czy chociażby tak prozaiczne rzeczy jak poczta czy tradycyjne kontakty interpersonalne.
Aktywne uczestnictwo w życiu forum to nie tylko negacja i napadanie na innych, że się mylą i są po prostu głupi i niedorozwinięci - taką postawę prezentujesz - jednak przede wszystkim długi czas, który ludzie chcący tutaj doradzić potrzebującym pomocy spędzają korzystając z wyżej wymienionych zdobyczy nowoczesnej technologii tudzież kontaktów interpersonalnych, poszerzając dzięki temu swoją wiedzę, oraz wyrabiając sobie własne zdanie oraz punkt widzenia.
Jeżeli jednak jesteś obojętny na takie argumenty, lub uważasz, że media kłamią, najlepiej zamilknij oraz przemyśl swoje postępowanie :roll: Wyjdzie to wszystkim, a zwłaszcza Tobie na dobre. Polecam więc poszerzanie horyzontów, zarówno jeśli chodzi o motoryzację jak i inne dziedziny życia, zwłaszcza umiejętność prowadzenia kulturalnej oraz rzeczowej debaty na szczeblu publicznym :ok:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

20 Lut 2015, 23:27

dzida napisał(a):to akurat nie moje zdanie ale sam fakt posiadania samochodu nie czyni Cię ekspertem w jego zakresie czy tego chcesz czy nie, bo zawsze możesz kupić albo zajechanego albo zadbanego, bitego, oryginalnego, z Niemiec, z Polski, serwisowanego w ASO czy w szopie ;)
Można co najwyżej opisać odczucia co do konkretnego egzemplarza ale co z tego jak inna osoba miała co innego? Na podstawie wielu egzemplarzy dopiero można wysnuć wnioski co do awaryjności albo ściślej trwałości w stosunku do kosztów, a nie na podstawie jednego czy dwóch aut :)

Tylko zwróć uwagę, że wy kierujecie się tylko i wyłącznie przypadkami innych osób i jesteście święcie przekonani, ze to wy macie rację. Ja mam własne doświadczenie i wiem, że temat zawieszenia jest lżejszy niż go opisują, a już na pewno nie uwierzę w wytrzymałość na poziomie 20tyś.km, na dobrych częściach. Trwałość na Polskich drogach może i nie jest tak wysoka jak w innych autach i z tym mogę się zgodzić, ale nie jest też tak niska jak jest to tu opisywane. Z kolei na zachodzie, praktycznie problem nie występuje, bo wytrzymuje sporo.
Osobną kwestią jest fakt, ze rzadko pada całe zawieszenie na raz i ludzie z tego korzystają i wymieniają tylko te elementy, które trzeba i jakoś nie narzekają na taką metodę, a kto chcę wymienia całość i ma na dłużej spokój.
Przez ponad 10 lat miałem sporo aut różnych marek i na auta z grupy VAG z wielowahaczem, nigdy nie narzekałem, bo nie miałem ku temu powodów i wśród znajomych też nikt przesadnie nie narzekał, tak jak jest to opisywane tu na tym forum.
A sam patent tego zawieszenia jest bardzo dobry, tyle, ze projektanci nie przewidzieli, że w przyszłości te auta będą trafiać masowo na Polskie dziury.
mike1735 napisał(a):[ Polecam więc poszerzanie horyzontów, zarówno jeśli chodzi o motoryzację jak i inne dziedziny życia, zwłaszcza umiejętność prowadzenia kulturalnej oraz rzeczowej debaty na szczeblu publicznym :ok:

Powiedz mi gdzie kogokolwiek obraziłem? W przeciwieństwie do niektórych, stałych forumowiczów, nie przypominam sobie, abym kogoś obraził. Swoją wypowiedź powinieneś kierować do kogoś innego, ale z wiadomych względów tego nie robisz. Rzeczowa debata nie kończy się na nazwaniu kogoś fanatykiem VAG'a i nie podając konkretnych argumentów na dany temat. Ja wszelkie posty staram się popierać konkretnymi argumentami, a przede wszystkim staram się mówię o tym co sam doświadczyłem i za co sam musiałem płacić.
Na tym forum, każdy, kto ośmieli się się bronić aut grupy VAG jest od razu traktowany jako fanatyk i nie ma racji, a z mojego punktu widzenia(i nie tylko pewnie), w wielu kwestiach opinie o tych autach są grubo przesadzone na forum.
A skłonność do napadania na innych i mówieniu, ze się mylą też ma tu inna osoba, niż ja.
Tak, więc, jeśli chcesz mi coś przekazać, to najpierw przeczytaj cały temat, a potem pisz
pkc
Zaawansowany

Prawo jazdy: 10 08 2004
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E36 Audi A4 B8
Silnik: 328i 2.0TFSI

20 Lut 2015, 23:31

pkc napisał(a):Tylko zwróć uwagę, że wy kierujecie się tylko i wyłącznie przypadkami innych osób i jesteście święcie przekonani, ze to wy macie rację.

Jednym ze źródeł opinii i wiedzy o konkretnych samochodach jest właśnie to forum więc nie upieram się odnośnie konkretnych opinii. Próbuje je wyśrodkować albo pokazać dwie strony medalu więc możesz być pewny, że dodam i Twoją opinię do swoich spostrzeżeń tak by zakopać topór wojenny i offtop :ok:
pkc napisał(a): sam patent tego zawieszenia jest bardzo dobry, tyle, ze projektanci nie przewidzieli, że w przyszłości te auta będą trafiać masowo na Polskie dziury.

tu się w pełni zgadzam :)
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

20 Lut 2015, 23:44

pkc napisał(a):Powiedz mi gdzie kogokolwiek obraziłem? W przeciwieństwie do niektórych, stałych forumowiczów, nie przypominam sobie, abym kogoś obraził. Swoją wypowiedź powinieneś kierować do kogoś innego, ale z wiadomych względów tego nie robisz. Rzeczowa debata nie kończy się na nazwaniu kogoś fanatykiem VAG'a i nie podając konkretnych argumentów na dany temat. Ja wszelkie posty staram się popierać konkretnymi argumentami, a przede wszystkim staram się mówię o tym co sam doświadczyłem i za co sam musiałem płacić.
Na tym forum, każdy, kto ośmieli się się bronić aut grupy VAG jest od razu traktowany jako fanatyk i nie ma racji, a z mojego punktu widzenia(i nie tylko pewnie), w wielu kwestiach opinie o tych autach są grubo przesadzone na forum
Za to wszyscy, którzy bronią VAG wmawiają innym, że ci nazywają ich fanatykami :roll: Pokaż mi gdzie napisałem, że jesteś fanatykiem? Czytaj trochę ze zrozumieniem
Moim zadaniem jest utrzymywać porządek na tym forum. Oczywiście, że upominam również innych, jednak najczęściej robię to na pw (tak, stałych użytkowników też).
koniec off top. Chcesz pogadać, pisz na pw
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004