Witam,
Szukamy z żoną samochodu do max.
15 000 zł (w tym cena zakupu, rejestracja, pakiet startowy)
Samochodem w zdecydowanej większości będzie jeździła moja żona do pracy, ale czasami zdarzą się jakieś dalsze wypady typu wakacje itp. czyli wyjdzie
łącznie około 15 tys. km rocznie. w związku z tym zastanawiamy się nad samochodami
segmentu C/D – sedan lub hatchback 4/5 drzwi. Kombi odpadają, po prostu nie przypadają nam do gustu.
Czytając forum wywnioskowałem, że przy takich przebiegach najlepsza będzie
benzyna, więc szukamy benzyny w silniku nie większym niż 2 litry (dużo jazdy po mieście to z mniejszym silnikiem będzie ekonomiczniej), ale też samochód będzie służył do jazdy a nie do toczenia się więc tak od 90KM wzwyż. Czyli standardowo ekonomika i dynamika w jednym
Rocznik w granicach
2004+. Samochód chcemy użytkować przez najbliższe kilka lat.
Jak na razie udało mi się upatrzyć takie modele:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] sedan, ale hatchback też jest niebrzydki
[link do oferty na Olx wygasł] [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł][link do ogłoszenia na Otomoto wygasł][link do oferty na Olx wygasł][link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] – poza budżetem, ale najbardziej nam się podoba wizualnie, tylko czy warto dorzucać kasy (tak naprawdę nie wiadomo ile) do samochodu, który i tak ma już duży przebieg.
Jeszcze po mojej głowie chodzi Corolla e12, ale nie znalazłem niczego w benzynie.
Wiem że podobnych tematów było mnóstwo, ale jako że jesteśmy z
Radomia – według forum najgorszego miasta do kupna auto - proszę was o radę w ocenie tych samochodów, lub może zaproponujecie coś ciekawego co warto zobaczyć.