Witam! W vitarze kuzyna padł silnik. Ze względu na nieopłacalność naprawy chce nabyć nowy silnik i go zamontować. Chciałby żeby tym razem był to diesel. Słyszałem że montowano tam silnik 1.9 xud z citroena. Moje pytanie brzmi: Czy ten silnik podejdzie do vitary bez większych przeszkód. Jeżeli nie to podpowiedzcie jaki silnik byłby dobrą alternatywą dla tego diesla. Pozdrawiam!
Tego to nie wiem, ale wiedz jedno, ze zmieniajac z benzyny na diesla, musi rowniez skrzynie biegow wymienic. No i musi kupic silnik kompletny z calym osprzetem, rozrusznikiem, alternatorem, turbina i itp.
Obowiązek opon zimowych – czy istnieje i kiedy należy założyć zimówki? Niektórzy kierowcy mogą przed nadejściem zimy zastanawiać się, czy zmiana opon jest obowiązkowa. Wiąże się to z dylematami, jak chociażby to, czy za jazdę na oponach letnich zimą można dostać mandat, czy może lepiej ...
TOP 11 - najbardziej odlotowe wydechy w samochodach Dobry samochód sportowy musi być dopracowany w każdym calu - od przednich wlotów powietrza aż po końcówki wydechu. A producenci robią wszystko, by nawet te ostanie były w ich samochodach niepowtarzalne. ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.