Jaki silnik? Prosze o pomoc...

18 Sty 2009, 23:02

Witam. Kolega posiada opla corse b 1998rok, 1.0 12v. Strzelil mu lancuszek i poszlo pol silnika. NIe oplaca sie robic, wiec podjal decyzje o kupnie nowego silnika. I tu moje pytanie czy 1.2 16v bedzie pasowal do tego auta? On rowniez od corsy ten sam rok. Tylko chodzi o instalacje i cala baze. Prosze o pomoc....
cichinho
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Straszewo

19 Sty 2009, 02:22

wtdaje mi sie ze bedzie pasowal a tak z ciekawosci co tam poszlo przy tym silniku?
dawidbn
Zaawansowany

Miejscowość: Koszalin

19 Sty 2009, 09:23

Łancuszek rozrzadu... I zawory do wymiany, uszczelki, pompa wody i mecvhanik zawolal 1600zl z czesciami. A silnik kosztuje 1400:) Moze ktos jeszcze szybko pomoc?? o 11 chcemy wyjechac.
cichinho
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Straszewo

19 Sty 2009, 17:39

1.2 będzie pasować. Wystarczy zmienić instalację. Może komputer pokładowy. Chociaż nie wiem czy to koniecznie. Mechanik powinien to zrobić. A silnik kosztuje 1400zl z przekładką ?
BRIAN842
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Alfa Romeo Tonale - hybrid?
    Włoski producent przedstawił to auto na targach w 2019 roku i było ono nawet w Poznaniu na Motor Show. SUV ma bardzo ciekawy design i jak na razie jest to wersja koncepcyjna ale nie widać przeszkód żeby w niedalekiej ...