LINK DO OBRAZKA :http://www.speedyshare.com/505357980.html
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Piter napisał(a):Pewnie alarm odcina zapłon, hm. Ciężko powiedzieć, raczej nie wina pilota. A nie ma ta gdzie jestem w pobliżu żadnego serwisu zajmującego się alarmami samochodowymi? Może to centralka, zazwyczaj alarm "świruje" po odłączeniu akumulatora, ale to tylko podczas podłączania. Gdzieś też czytałem, że ważne jest co najpierw podłączasz + czy -, musisz podłączyć to w odpowiedni sposób (czasem piszą w książkach pojazdów), bo mogą powstawać błędy i wtedy bez ingerencji w komputer się raczej nie obejdzie, może tak samo jest z Twoim alarmem?
MotoAlbercik napisał(a):To,że podczas podłączania akumulatora,włącza ci się alarm,to normalne i oznacza,że jedna z funkcji alarmu działa poprawnie.
Podczas podłączania akumulatora,jak włączy się alarm,to wyłącz go poprostu pilotem.Dla pewności sprawdz też napięcie akumulatora,które musi wynosić minimum 12V.
Piter napisał(a):A tak z ciekawości gdzie teraz jesteś, ja zobaczę w internecie czy nie ma w pobliżu jakiś serwisów. Co do alarmu to nazwa będzie gdzieś w okolicach centralki, może jakaś naklejka np. FOX lub może też być napisane na pilocie (w co wątpię).
karlone napisał(a):zacznij od najczęstszej przyczyny kłopotów z immobiliserem i alarmami czyli rozładowanych baterii w pilotach. chłód i zimno im nie pomaga, czasami żeby odpalić takie auto wystarczy rozgrzać baterię! Nawet jak pomoże to lepiej jak najszybciej załatwić zapasową. Kolega musi co pół roku zmieniać te pie....ne baterie inaczej auto zatrzymuje sie jak tylko transponder przestaje się odzywać.
A powiedz czy alarm masz sprzęgnięty z centralnym zamkiem??? Tzn czy po naciśnięciu przycisku wyłącza się alarm i otwiera się zamek jednocześnie???
Piter napisał(a):Napisałeś: "Czy da sie coś zrobić z tym jestem 2467km od domu" Mława jest tak daleko od Twojego domu?
Co do alarmu-tak jak kolega mówił, jak auto jest na gwarancji i alarm był zakładany w serwisie OPLA to dzwoń, jeśli bezpłatnie będą holować samochód.