Jaki Suv/Terenówkla do 30tyś zł

05 Paź 2024, 11:44

Witam, Panowie zbliża mi się wymiana mojego antyka (Santa Fe 2.0CRDi 2005r.) na inne auto.

Też będę szukał podobnego wymiarowo albo i większego (na pewno nie mniejszego) auta.

Na pewno będę chciał benzynę lub benzynę z lpg, do diesla nie chcę wracać. Do tego automat ale nie CVT bezstopniowy tylko normalny. Tak samo żeby miał jak najmniej pseudo eco wynalazków typu DPF.

Uprzedzając pytania, tak potrzebuję czegoś wyższego z napędem na 4 koła, dołączanym albo stałym.

Moje "pierwsze" typy czyli takie auta które mi się w miarę podobają aczkolwiek mało o nich wiem:

- Chevrolet Captiva 1
- Kia Sorento 2
- Jeep Commander
- Jeep Gran Cherokee 3

są też auta typu xc90, touareg ale będą rocznikowo podobne do mojego Santa Fe i do tego koszty utrzymania bardzo duże...
kerpalwroc
Początkujący

06 Paź 2024, 13:59

kerpalwroc napisał(a):są też auta typu xc90, touareg ale będą rocznikowo podobne do mojego Santa Fe

Ale przecież każdy SUV tej wielkości będzie podobny rocznikowo do Santa fe. Chyba, że dla ciebie 2005 vs 2008 to już duża różnica choć imo jazda 19 latkiem vs 15 latkiem to jeden uj.
Noooo może tę captive kupisz taniej ale wyłącznie ze względu na to, że to gruzy do których nie ma części a jeśli chodzi o wykończenie wnętrza to twój hyundai to przy niej maybach. Jest jeszcze bliźniaczy opel antara
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

06 Paź 2024, 18:59

No ale jednak mój santa fe ma wnętrze i technologię z 2000 roku bo wtedy został zaprezentowany... a taka captiva ma więcej "wygodnych" bajerów w środku i na zewnątrz...

Wykończenie Santa Fe ma jak Lanos... nic w środku nie ma oprócz zegarka.

Do Captivy nie ma części ? byłem na grupie Captivy i nic takiego nie pisali...

A ta Sorento albo Jeepy które wymieniłem ?
kerpalwroc
Początkujący